Valmet Automotive on toimittanut jo miljoona akkupakettia sähköautoihin

Suomalaisyhtiö aikoo kasvattaa edelleen akkujärjestelmien tuotantoa autoteollisuudelle, jossa se tärkeimpiä asiakkaita ovat Volvo ja Mercedes-Benz.

Valmet Automotiven Uudenkaupungin tehtaalla valmistuu korkeajänniteakkumoduuleja ja -akkupaketteja autoteollisuuden tarpeisiin.

5.10. 12:12

Autoteollisuuden sopimusvalmistaja Valmet Automotive on kasvattanut tuntuvasti akkuliiketoimintaansa.

Yhtiö kertoo toimittaneensa asiakkailleen miljoona sähköajoneuvojen akkupakettia alle kolmessa vuodessa. Akkutuotannossa yhtiön tärkeimpiä asiakkaita ovat Mercedes-Benz ja Volvo.

Valmet Automotive kuuluu maailman suurimpiin ajoneuvojen sopimusvalmistajiin, joka on keskittynyt viime vuosina etenkin sähköisen liikenteen ratkaisuihin. Yhtiö kehittää ja valmistaa akkumoduuleja ja akkupaketteja, jotka ovat keskeisessä osassa sähköautojen tuotannossa.

Yhtiö valmisti 400 000 akkupakettia vuonna 2021 ja aikoo edelleen laajentaa tuotantoaan Salossa ja Uudessakaupungissa sekä Saksassa sijaitsevalla akkutehtaallaan.

Valmetin Automotiven kehittämiä akkuratkaisuja käytetään sähköisten henkilöautojen ohella myös erilaisissa työkoneissa ja raskaan liikenteen ajoneuvoissa. Yhtiön akkujärjestelmää käytetään esimerkiksi metsäkoneyhtiö Ponssen kehittämän, sähköisen EV1-metsäkoneen voimanlähteenä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut