Tiistain lähes ilmainen pörssisähkö on keskiviikkona enää muisto – Tällaista spot-hintaa sähköstä silloin maksetaan

Pörssisähkön hinnan odotetaan kääntyvän poikkeuksellisen tiistain jälkeen jyrkkään nousuun kello 10:ltä aamupäivällä.

Kuvituskuva.

26.7. 16:50 | Päivitetty 26.7. 19:30

Pörssisähkön hinta romahti tiistaina lähes ilmaiseksi, kun otolliset tuuliolosuhteet saivat tuulivoiman tuottamaan hyvin. Tiistain poikkeukselliseen sähkönhintaan vaikuttivat myös rajoitukset Viron ja Latvian välisessä sähkönsiirrossa.

Pörssisähkön tiistain keskihinnaksi oli muodostunut kello 16 mennessä vain 0,89 senttiä kilowattitunnilta ja korkeimmillaankin hinta oli aamuyhdeksältä vain 2,09 senttiä. Vertailun vuoksi maanantain keskihinta oli 21,13 senttiä ja viimeisen kuukauden keskihinta 12,48 senttiä kilowattitunnilta.

Keskiviikkona päivällä lähes ilmainen pörssisähkö on enää vain muisto. Kilowattituntihinnan odotetaan pysyvän Nord pool -sähköpörssissä alle yhdessä sentissä aamukymmeneen saakka, mutta sen jälkeen hinta lähtee jyrkkään nousuun.

Kello 11 aamupäivällä kilowattitunnista saa pulittaa sähköpörssissä todennäköisesti jo lähemmäs 10 ja keskipäivällä jo yli 13 senttiä. 20 sentin raja ylitetään neljältä iltapäivällä ja iltakuudesta iltayhdeksään hinta hipoo 24 senttiä.

Pörssisähkön hinta laskee tyypillisesti yöksi, kun kulutus vähenee. Hinnan odotetaan laskevan keskiviikkonakin yön lähestyessä, mutta vielä kello 23:n hintaodotus on lähempänä 20 senttiä kilowattitunnilta.

Lue lisää: Pörssisähkön hinta romahtaa, tiistaina se on lähes ilmaista

Lue lisää: Sähkön hinta nousee, ja nyt sähköyhtiöt miettivät, miten toiminnan saa pidettyä kannattavana: ”Todella hankala tilanne” – Kolme asiaa voi vaikuttaa pian sähkön hintaan

Korjattu tekstin loppupuolelta kilowatit kilowattitunneiksi 26.7. kello 19.30.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut