Stora Enso raportoi parhaasta neljänneksen tuloksesta sitten 2000-luvun alun – avasi uudet toimipisteet Euraan ja Kankaanpäähän

Toimitusjohtajan mukaan yhtiöllä on hinnoitteluvoimaa, jolla se pystyy vastaamaan inflaatiopaineeseen.

Stora Enson toimitusjohtaja Annica Bresky kertoo yhtiön tehneen 2000-luvun parhaan neljännesvuosituloksen.

22.7. 17:50

Helsinki

Metsäyhtiö Stora Enso saavutti parhaimman neljänneskohtaisen tuloksen sitten 2000-luvun alun, kertoi toimitusjohtaja Annica Bresky yhtiön tiedotteessa perjantaina.

Operatiivinen liiketulos kasvoi huhti–kesäkuussa 39 prosenttia vuoden takaisesta. Se oli toisella neljänneksellä 505 miljoonaa euroa, kun vastaava tulos vuotta aiemmin oli 364 miljoonaa euroa. Yhtiön liikevaihto kasvoi 18 prosenttia vuoden takaisesta, myös metsäomaisuuden arvo kasvoi.

Breskyn mukaan yhtiöllä on hinnoitteluvoimaa, jolla se pystyy vastaamaan inflaatiopaineeseen. Energian ja puunhankinnan korkea omavaraisuus on tukenut Stora Enson toimintaa ja turvannut sille sen tärkeimmät raaka-aineet.

Toukokuussa Stora Enso kertoi rekrytoivansa kotimaan puunhankinnan kasvaessa lisää metsäasiantuntijoita maakuntiin eri puolille Suomea. Lisäksi Stora Enso avas kaksi uutta toimipistettä Satakuntaan, toisen Kankaanpäähän ja toisen Euraan.

”Vahvistamme läsnäoloamme Satakunnassa, jonka metsissä on hyödyntämätöntä hakkuupotentiaalia ja josta löytyy puukuljetusten näkökulmasta hyvät raideyhteydet. Ilmaston ja hiilijalanjäljen kannalta on järkevää kuljettaa Länsi-Suomesta puuraaka-ainetta tehtaillemme nimenomaan junalla. Samoista syistä vahvistamme puunhankintaamme myös Pohjois-Suomessa”, ostojohtaja Sami Honkanen kertoi toukokuisessa tiedotteessa.

Kysynnän näkymät pääosin positiiviset

Stora Enson mukaan kuluttaja-, juoma- ja ruokapakkausten kysyntä on pysynyt vakaana. Yhtiön toimintaa on vaikeuttanut konttien huono saatavuus ja kaukokuljetuksia hoitavien alusten heikko luotettavuus.

Yhtiö odottaa tuotteiden kysynnän pysyvän vakaana jatkossakin. Sellun vahvan kysynnän odotetaan jatkuvan sekä Euroopassa että Kiinassa. Kolmannen neljänneksen alussa aaltopahvin pintakartongissa ja sahatavarasegmentissä on kuitenkin ollut nähtävissä varhaisia viitteitä kysynnän normalisoitumisesta ennätyksellisen korkean kysyntätason jälkeen.

”Verkkokaupan, teollisten tuotteiden ja kestokulutushyödykkeiden pakkausten kysyntä on normalisoitumassa erittäin korkealta tasolta”, Bresky kertoi.

Toiminta Venäjällä loppuu vuoden loppuun mennessä

Kolme Venäjällä sijaitsevaa aaltopahvipakkaustehdasta on myyty paikalliselle johdolle.

”Puunhankinnan osalta on vielä jäljellä pieniä muodollisuuksia ja saamme prosessiin valmiiksi viimeistään tämän vuoden viimeisellä neljänneksellä. Sen jälkeen meillä ei ole enää toimintaa Venäjällä”, Bresky sanoi.

Stora Ensolla on käynnissä käytöstä poistetun paperikoneen muuntamista koskeva kannattavuusselvitys Oulussa. Tutkittavana on uusiutuvan pakkauskartongin tuotannon laajentaminen 750 000 tonnilla vuodessa. Oulun tehtaalla on aiemmin muutettu yksi entinen paperikone kartongille.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut