Elisan liikevaihto kasvoi ennakoitua enemmän

Eniten liikevaihto ja liikevoitto kasvoivat yritysliiketoiminnassa.

Teleoperaattori Elisan pääkonttori Helsingissä.

15.7. 8:55

Suomen suurimman teleoperaattorin Elisan liiketoiminta parani vakaasti huhti–kesäkuussa.

Liikevaihto kasvoi viime vuoden vastaavasta ajankohdasta kahdeksan prosenttia 522 miljoonaan euroon ja liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä myös kahdeksan prosenttia 113 miljoonaa euroon.

”Kaikki liiketoimintamme tekivät vakaan tuloksen geopoliittisista haasteista ja epävarmuuden lisääntymisestä huolimatta”, sanoo toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila osavuosikatsauksessa.

Analyytikoiden ennakko-odotuksiin nähden Elisan liikevaihto oli ennakoitua suurempi. Liikevaihto ja liikevoitto kasvoivat eniten yhtiön yritysliiketoiminnassa.

Yhtiön mukaan Venäjän Ukrainassa aloittama sota on lisännyt epävarmuutta, joka voi näkyä muun muassa inflaatiossa ja energian hinnassa. Lisäksi maailmanlaajuisten toimitusketjujen ongelmat voivat aiheuttaa epävarmuutta.

Uhkakuvista huolimatta Elisa arvioi liikevaihdon olevan tänä vuonna yhtä suuri tai hieman suurempi kuin viime vuonna. Matkaviestinpalveluiden ja digitaalisten palveluiden yhtiö uskoo kasvattavan liikevaihtoa.

Kannattavuutta mittaavan vertailukelpoisen käyttökatteen Elisa ennustaa olevan myös yhtä suuri tai hieman suurempi kuin viime vuonna.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut