Tahkoluodon merituulivoimapuiston laajennusalue sai vesialueen vuokraluvan valtioneuvostolta

Kuvituskuvassa Porin Reposaaren tuulipuisto.

8.7. 11:44

Pori

Valtioneuvosto myönsi perjantaina Metsähallitukselle luvan vuokrata valtion vesialuetta Tahkoluodon merituulivoimapuiston laajennukselle.

Lue lisää: Yli miljardin euron investoinnit seisovat esteellisyyksien ja tolkuttoman pitkien oikeuskäsittelyjen takia – Selvitimme, minne päin Satakuntaa tuulivoimaa ollaan nyt rakentamassa

Saman vuokraluvan sai Korsnäsiin suunnitteilla oleva avomerituulivoimapuistohanke, jonka taustayhtiö on kokonaan Metsähallituksen omistuksessa.

”Tänään myönnetyt luvat ovat tärkeä merkkipaalu suomalaisen merituulivoiman kehittämisessä ja jatkossa uusiutuvan kotimaisen energian tuotannon lisäämisessä”, maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen totesi tiedotteen mukaan.

"Kumpikin nyt luvitettu hanke on merkittävä myös valtion talouden kannalta, sillä vuokratuotot näistä alueista tuloutuvat lopulta valtion kassaan”, hän jatkoi.

Tahkoluodon merituulivoimapuiston laajennus lisää sen kapasiteettia nykyisestä 10 tuulivoimalasta jopa 43 tuulivoimalaan saakka ja laajentaa tuulivoimapuiston aluetta noin 14 400 hehtaarilla.

Metsähallituksen rooli on etsiä merituulivoimahankkeisiin sopivia kohteita, kaavoittaa ne ja siirtää hankeoikeudet kilpailutuksen jälkeen muille toimijoille. Metsähallituksella ei ole itse tai tytäryhtiöidensä kautta osaa energian tuotannossa.

Tuulivoiman tuotantoon varattujen valtion vesialueiden omistus säilyy valtiolla. Niistä peritään vuokraa, joka lasketaan liiketaloudellisin perustein. Lisäksi merituulivoimapuistot maksavat verotuloja valtiolle sekä kiinteistöveroa sijaintikunnalleen.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut