Kokemäkeläisen tärkkelysperunatuotteita valmistavan Finnamylin äänivalta on myyty Bernerin tytäryhtiölle Chemigatelle

Finnamyl-konsernin äänivallan osti Bernerin tytäryhtiö Chemigate. Kauppakirjan kerrotaan allekirjoitetun 30. kesäkuuta.

Finnamyl-konserni työntekijöineen toimii jatkossa Chemigaten tytäryhtiönä.

4.7. 21:16

Kokemäki

Suomalaisen monialakonserni Bernerin tytäryhtiö Chemigate Oy on ostanut äänivallan Kokemäellä toimivasta, tärkkelysperunatuotteita valmistavasta Finnamyl-konsernista, Chemigate tiedottaa.

Finnamyl-konserniin kuuluu Finnamyl Oy ja Lapuan Peruna. Chemigate puolestaan valmistaa ja myy tekniseen käyttöön modifioituja tärkkelyspohjaisia side- ja liima-aineita muun muassa kartonki- ja paperiteollisuudelle. Berner-konserni tunnetaan niin kosmetiikan kuin kasvinsuojeluaineiden valmistajana.

Chemigate kertoo tiedotteessaan oston vahvistavan sen ”asemaa kotimaisen perunatärkkelyksen tuotannossa ja biopohjaisten tuotteiden kasvavilla markkinoilla”.

Chemigate hankki äänienemmistön Finnamyl-konsernista kesäkuun 30. päivä allekirjoitetulla kaupalla. Kauppahintaa ei ole julkistettu.

Berner osti Chemigaten kesäkuussa 2021.

Ossi Paakki jatkaa Finnamylin ja Lapuan Perunan toimitusjohtajana. Finnamyl-konserni työntekijöineen toimii jatkossa Chemigaten tytäryhtiönä.

”Olemme iloisia saadessamme Finnamylille kotimaisen jatkajan. Chemigate on sitoutunut jatkamaan meneillään olevia kehitysprojekteja ja hakee aktiivisesti myös uusia käyttökohteita ja markkinoita perunaan pohjautuville tuotteille”, Paakki sanoo tiedotteessa.

Chemigate kertoo etsivänsä liiketoiminnalleen kasvun paikkoja. Yritys kertoo näkevänsä suomalaisissa biopohjaisissa tuotteissa valtavasti mahdollisuuksia.

”Pitkään tärkeänä raaka-ainetoimittajanamme toiminut Finnamyl vahvistaa rooliamme kartonki- ja paperiteollisuuden luotettavana kumppanina”, Chemigaten toimitusjohtaja Tom Schauman sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut