TS: Kuntayhtymä jätti perimättä yli puolen miljoonan laskut

Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymältä on vuosina 2020–21 on jäänyt perimättä laskuja sekä potilailta että toisilta kunnilta

Euran talousjohtaja Lauri Ämmälä työskenteli Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymän johtajana aikana, jolloin siltä on jäänyt perimättä laskuja. Ämmälä kertoo Turun Sanomille, että on tapauksesta lähinnä lehtitietojen varassa, mutta uskoo virheen johtuneen taloustoimiston alimiehityksestä.

1.7. 19:54

Pöytyä

Auran ja Pöytyän perusterveydenhuollosta vastaava kansanterveystyön kuntayhtymä on jättänyt perimättä yli 500 000 euron edestä laskuja vuosina 2020–2021, kertoo Turun Sanomat.

Perimättä jääneet laskut ovat sellaisia, jotka vastaanottaja on jättänyt maksamatta. Alkuperäiset laskut ovat lähteneet ajallaan, mutta maksamatta jääneiden laskujen perintätoimet ovat jääneet tekemättä, lehti kirjoittaa.

Alun perin perimättä jääneistä laskuista kirjoitti Auranmaan viikkolehti kesäkuun alussa. Auranmaan viikkolehden mukaan perittävää olisi peräti 587 000 euroa, josta kuntalaskuja oli 374 000 euroa ja 150 000 potilaslaskuja. Suurin velallinen on Turun kaupunki.

Kuntayhtymän johtava hoitaja Eija-Liisa Vikström kertoo Turun Sanomille, että perintätoimet on nyt käynnistetty, mutta kaikkia rahoja ei ole saatu takaisin.

Tapahtumien aikaan kuntayhtymän talouspäällikkönä ja syksystä 2020 syksyyn 2021 kuntayhtymän johtajana työskenteli Lauri Ämmälä. Hän siirtyi vuoden vaihteessa Euran talousjohtajaksi.

Ämmälä kertoo Turun Sanomille olevansa asiasta lähinnä pöytäkirja- ja lehtitietojen varassa. Hän kummeksuu kuitenkin summien suuruutta, sillä kuntayhtymän kassa on ollut kunnossa. Ämmälän mukaan perintäsotkun taustalla on alimiehitys kuntayhtymän taloustoimistossa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut