Käytettyjen autojen kauppa hidastui alkuvuodesta, kertoo Kamux – Hybridi- ja sähköautot myydään vauhdilla, mutta niiden tulo markkinoille sakkaa

Kamuxin toimitusjohtaja Juha Kalliokoski toteaa autojen kappalemääräisen myynnin kehityksen olleen pettymys alkuvuonna.

Kamuxin myymien hybridi- ja sähköautojen määrä kasvoi lähes 40 prosenttia verrattuna vuoden takaiseen.

13.5. 12:30

Käytettyjen autojen kauppaan keskittynyt Kamux myi tammi–maaliskuussa yhteensä 15 601 autoa, mikä oli 3,9 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Toimitusjohtaja Juha Kalliokoski toteaa myyntimäärän olleen pettymys. Ruotsissa ja Saksassa myytyjen autojen määrän kehitys oli hyvä, mutta Suomessa määrä supistui.

”Hintojen nousun ja kasvaneen maailmanpoliittisen epävarmuuden vuoksi käytettyjä autoja myytiin aiempaa vähemmän kaikissa toimintamaissamme ja näkemyksemme mukaan Venäjän hyökkäys Ukrainaan helmikuussa vaikutti kysyntään selvästi”, Kalliokoski sanoo tulostiedotteessa.

Polttoaineiden hintojen nousu on vähentänyt erityisesti polttomoottoriautojen suosiota ja Kalliokosken mukaan vähentynyt kysyntä suuntautui erityisesti hybridi- ja sähköautoihin.

Käytettyjen hybridi- ja sähköautojen tarjonta on kuitenkin suhteellisen vähäistä. Komponenttipulan vuoksi uusien autojen toimitusajat pitenevät, mikä vähentää myös käytettyjen autojen tuloa markkinoille.

”Kireästä ostomarkkinasta huolimatta myymiemme hybridi- ja sähköautojen määrä kasvoi lähes 40 prosenttia verrattuna vuoden 2021 ensimmäiseen vuosineljännekseen.”

Kamuxin liikevaihto kuitenkin kasvoi vertailukaudesta 13,1 prosenttia 237,3 miljoonaan euroon. Oikaistu liikevoitto oli viime vuoden tammi–maaliskuun tasolla eli 5,7 miljoonaa euroa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut