Tavoitteena 1 500 megawattia vuoteen 2025 mennessä – Porilaisen Enersensen tytäryhtiö sopimukseen ranskalaisen Valoremin kanssa tuulivoiman kehittämisestä Suomessa

13.5. 11:30

Pori

Porissa kotipaikkaansa pitävän, pörssinoteeratun Enersense International Oyj:n maatuulivoimaa kehittävä tytäryhtiö Megatuuli Oy kertoo solmineensa yhteistyösopimuksen ranskalaisen vihreän energian yhtiön Valoremin kanssa.

Enersense hankki Megatuulen omistukseensa loppuvuodesta 2021.

Lue lisää: Enersense ostaa maatuulivoimaan erikoistuneen Megatuuli Oy:n, kaupan arvo 18,5 miljoonaa euroa

Kolmivuotisen sopimuksen tavoitteeksi kerrotaan ”kehittää tuulivoimahankkeita Suomeen 1 500 MW:n verran vuoteen 2025 mennessä”, tiedote toteaa.

Jos tavoite toteutuu, merkitsisi se yli 1,5 miljardin euron edestä uusia investointeja Suomeen ja vastaisi noin kuutta prosenttia koko Suomen sähköntarpeesta.

Sopimus kattaa uusien hankkeiden lisäksi jo olemassa olevat yhteiset tuulivoimahankkeet.

Yhtiöillä on tiedotteen mukaan aiempaa yhteistyökokemusta muun muassa Teuvan/Kurikan Saunamaan, Kauhajoen Suolakankaan sekä Kurikan Kalistannevan ja Matkussaaren tuulivoimapuistoissa.

Näiden joko rakennettujen tai rakenteille olevien tuulivoimapuistojen investoinnit yltävät yhteensä lähes 500 miljoonaan euroon.

”Kotimainen ja kansainvälinen kiinnostus tuulivoimainvestointeja kohtaan Suomessa on kasvanut voimakkaasti viime vuosina ja viime kuukausina kiinnostunut on vain lisääntynyt”, toteaa Enersensen tuulivoimakehityksen toimialajohtaja Lauri Lammivaara.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut