Päivässä jopa 100 000 euron tili – Tässä huoneessa työskentelee joukko tarkkaan valittuja ammattilaisia: ”Henkisesti välillä hyvinkin raastavaa”

Helsingin Bulevardilla sijaitsevassa pörssihuoneessa työskentelee kymmenen tarkkaan valittua sijoitusammattilaista. Treidaajat tekevät päivässä jopa satoja osakekauppoja ja saattavat voittaa tai hävitä kuusinumeroisia summia. Juha Kankaanpää kohtasi kriisin, jätti pestinsä tutkijana ja työskentelee nyt treidaajana. Hän arvostaa työn tuomaa vapautta, mutta tietää myös, miltä tuntuu hävitä 100 000 euroa päivässä.

Juha Kankaanpää on treidannut ammatikseen vuodesta 2006. Vuodesta 2010 hän on tehnyt töitä erityisessä pörssihuoneessa, jonne pääsevät vain valitut treidaajat. Kankaanpään mielestä treidaamisen tuottama vapaus on voittanut työn aiheuttamat paineet. Hän sanoo toivovansa, että uusilla treidaajilla on järki mukana. Harva uusista treidaajista on mukana enää viiden vuoden päästä.

9.5. 7:00

Jos Nokian Renkaat tai joku muu suomalainen pörssiyhtiö antaisi nyt tulosvaroituksen, Juha Kankaanpää huutaisi uutisen heti ääneen. Sen jälkeen Kankaanpää ja muut ammattitreidaajat tekisivät näyttöjensä takana nopeita ratkaisuja.

Nordnetin pörssihuoneessa on kuitenkin aivan hiljaista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut