Enersense suunnittelee omaa aurinkovoimalaa Mäntyluodon telakka-alueelle – Tarvittava maa-ala olisi noin 28 hehtaaria

Mäntyluodon telakka-alueen koko on 110 hehtaaria.

2.5. 12:42

Pori

Enersense International suunnittelee rakentavansa 20 megawatin aurinkovoimalan Porin Mäntyluotoon. Selvitys hankkeesta on käynnissä, ja investointipäätös tehdään myöhemmin. Investoinnin suuruus on 10–12 miljoonaa euroa.

Aurinkovoimala tulisi samalle Mäntyluodon telakkatontille, jossa toimii jo merituulivoimaan erikoistunut tunnettu Enersense Offshore Oy.

”Kyseessä on yksi Suomen suurimmista aurinkoenergiahankkeista tähän mennessä. Mäntyluodon hankkeessa hienoa on myös se, että pystyisimme jatkossa tuottamaan itse päästötöntä energiaa Enersense Offshoren tarpeisiin”, sanoo Enersense International Oyj:n toimitusjohtaja Jussi Holopainen tiedotteessa.

Enersense Offshore Oy vuokraa Porin kaupungin kokonaan omistamalta Suisto Kiinteistöt Oy:ltä telakka-aluetta Mäntyluodossa, jonka koko on yhteensä 110 hehtaaria pitäen sisällään maa- ja merialueet. Aurinkovoimalan lasketaan tarvitsevan noin 28 hehtaarin maa-alan.

”Enersense näkee aurinkovoiman kasvumahdollisuudet hyvinä ja olemme organisoineet omaa toimintaamme perustamalla aurinkovoimayksikön pystyäksemme vastaamaan kasvavaan kysyntään parhaalla mahdollisella tavalla”, sanoo Power-divisioonan liiketoimintajohtaja Juha Silvola.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut