Venäjä-pakotteista raskas isku Nokian Renkaille

EU asetti Nokian Renkaita kohtaan uusia pakotteita. Yhtiön mukaan pakotteilla on merkittävä vaikutus renkaiden myyntiin ja valmistukseen.

Nokian Renkaat uusii tuotantoaan Venäjä-pakotteiden takia.

11.4. 9:43

Nokian Renkaat myöntää maanantaiaamuna julkaisemassaan tiedotteessa, että yhtiöön kohdistetut Venäjä-pakotteet vaikeuttavat merkittävästi sen liiketoimintaa.

Euroopan Unioni asetti loppuviikosta Nokian Renkaita kohtaa uusia pakotteita, jotka kieltävät autonrenkaiden tuonnin Venäjältä EU:n alueelle. Pakotteet kieltävät myös monien renkaiden valmistuksessa tarvittavien raaka-aineiden viennin EU:sta Venäjälle ja rajoittavat kuljetuksia sekä Venäjältä että Venäjän sisällä.

”Uusilla pakotteilla on merkittävä vaikutus Nokian Renkaiden kykyyn valmistaa renkaita Venäjällä sekä myydä renkaita Venäjällä ja EU:ssa, erityisesti Keski-Euroopan alueella”, tiedotteessa korostetaan.

Yhtiö on kertonut jo aiemmin, että Venäjä muodosti viime vuonna 20 prosenttia sen liikevaihdosta. Peräti 80 prosenttia Nokian Renkaiden henkilöautojen renkaista on valmistettu Venäjällä.

Pakotteet vaikeuttavat yhtiön toimintaa Venäjällä myös sitä kautta, että Venäjällä valmistettujen renkaiden raaka-aineista noin puolet on tuotu maan ulkopuolelta.

”Raaka-aineiden saatavuus ja niiden logistiikka tulevat vaikuttamaan merkittävästi yhtiön kykyyn jatkaa tuotantoa Venäjällä.”

Uutta tuotantoa Eurooppaan

Nokian Renkaat ilmoittaa vauhdittavansa suunnitelmiaan investoida uuteen tuotantokapasiteettiin Euroopassa.

”Jatkamme tuotantokapasiteetin kasvattamista tehtaillamme Nokialla Suomessa ja Daytonissa Yhdysvalloissa. Suunnitelmien mukaan Nokian Renkaiden Pohjoismaissa myytävät renkaat valmistetaan tulevaisuudessa Nokialla ja Yhdysvalloissa myytävät renkaat Daytonissa sekä Nokialla”, yhtiö kertoo tiedotteessa.

Uudet renkaiden tuontirajoitteet eivät vaikuta Nokian Renkaiden raskaiden renkaiden liiketoimintaan, koska kaikki raskaat renkaat valmistetaan edelleen Suomessa. Raskaiden renkaiden vienti Venäjälle on lopetettu jo aiemmin.

”Emme ole koskaan myyneet renkaita Venäjän armeijalle, eikä Venäjän valtio ole asiakkaamme”, yhtiö muistuttaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut