Hesburger lähtee Venäjältä ja Valko-Venäjältä – ”Tavoitteena on saada kaikki ravintolat kiinni kesällä”

”Alkuperäistä hitaampi aikataulu on johtunut siitä, että meidän on ollut huomioitava paikallisen henkilökunnan turvallisuus, jos suljemme ravintolat ilman neuvottelua.”

29.3. 12:10 | Päivitetty 29.3. 13:18

Hampurilaisketju Hesburger jättää Venäjän ja Valko-Venäjän. Yhtiö kertoi asiasta hetki sitten. Yhtiön toimitusjohtaja Kari Salmelan mukaan se on saanut vasta ensimmäisen ravintolansa suljettua.

”Alkuperäistä hitaampi aikataulu on johtunut siitä, että meidän on ollut huomioitava paikallisen henkilökunnan turvallisuus, jos suljemme ravintolat ilman neuvottelua. Olemme seuranneet myös huolestuneena keskustelua kansallistamisesta”, Salmela sanoo tiedotteessa.

Hesburgerilla on Venäjällä 38 ravintolaa ja Valko-Venäjällä neljä ravintolaa.

Toimitusjohtaja Salmelan mukaan yhtiötä on arvosteltu siitä, että sillä on kestänyt kauan jättää Venäjän markkinat. Salmela sanoo ymmärtävänsä arvostelun hyvin.

”Teemme kaikkemme, että saamme ravintoloiden ovet suljettua mahdollisimman pian Venäjällä. Tavoitteena on saada kaikki ravintolat kiinni Venäjällä ja Valko-Venäjällä kesällä”, Kari Salmela kommentoi.

Hesburgerilla on myös Ukrainassa ravintoloita. Yhtiön mukaan sillä toimii Kiovassa seitsemän ravintolaa.

HESBURGERIN Venäjä-kantoihin liittyen nähtiin maaliskuun alussa erikoinen tapahtumasarja, kun ketjun perustaja ja Hesburgerin hallituksen puheenjohtaja Heikki Salmela sanoi ensin Turun Sanomille (TS), että ketju jatkaa toimintaansa Venäjällä ja Valko-Venäjällä Ukrainan sodasta huolimatta niin kauan kuin se on mahdollista.

”Tilanne heikkenee varmaankin, kun rahat loppuvat”, Salmela sanoi lehdelle.

Myöhemmin samana iltapäivänä hän perui lausuntoansa ja pahoitteli tiedotteessa ”ristiriitaista kommenttia” Turun Sanomissa, koska ei tiennyt yhtiön vetäytymissuunnitelmista Venäjältä.

”Hesburger teki jo viime viikolla päätöksen siitä, että se suunnittelee vetäytymistä. Suunnittelutyö on jo käynnissä, mutta en ollut saanut tietoa kaikista yksityiskohdista”, Salmela sanoi tiedotteessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut