Nokia voitti yksinoikeudella 5g-sopimuksia Baltiassa - Talous - Satakunnan Kansa

Nokia voitti yksinoikeudella 5g-sopimuksia Baltiassa

Ruotsalainen teleoperaattori Tele 2 on tehnyt Nokian kanssa yhteistyötä Baltiassa vuodesta 1996 lähtien.

Nokia on onnistunut parantamaan kilpailukykyään viidennen sukupolven (5g) matkapuhelintekniikassa.

4.1. 11:00 | Päivitetty 4.1. 11:30

Verkkolaitteita valmistava Nokia ilmoittaa voittaneensa tarjouskilpailun ruotsalaisen Tele 2 -teleoperaattorin viidennen sukupolven (5g) matkapuhelinverkon rakentamisesta Viroon, Latviaan ja Liettuaan.

Yhtiöt eivät kerro sopimuksen arvoa, mutta Nokian mukaan se rakentaa verkon yksinoikeudella. Nokiaa myy Tele 2:lle uusimpien Reefshark-tuoteperheen laitteistoja, joissa se hyödyntää järjestelmäpiirejä.

Nokia on tehnyt Tele 2:n kanssa yhteistyötä Baltiassa vuodesta 1996 lähtien kaikissa matkapuhelinverkkotekniikan kehitysvaiheissa.

”Meillä on vahva ja luotettava kumppani 5g-verkkojen täysimittaiselle käyttöönotolle Baltiassa. Toteutamme yhdessä [Nokian kanssa] merkittävän päivityksen kunkin maan tietoliikenneyhteyksiin, mikä tarjoaa asiakkaillemme paremman nopeuden, luotettavuuden ja kattavuuden”, sanoo Tele 2:n Baltian liiketoimintojen johtaja Petras Masiulis tiedotteessa.

Nokia myy Tele 2:lle viime kesänä julkistamiaan uusia tukiasematuotteita, joilla se uskoo saaneensa kilpailijoiden etumatkaa kiinni 5g-tekniikassa. Uudet AirScale-tuotteet lisäävät matkapuhelinverkkojen kapasiteettia ja suorituskykyä sekä mahdollistavat verkkojen rakentamisen helpommin ja nopeammin.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut