Ratkeaako mysteeri Bitcoinista koskaan? Pengoimme ilmiön taustaa, ja esiin nousi kaksi nimeä - Talous - Satakunnan Kansa

Ratkeaako mysteeri Bitcoinista koskaan? Pengoimme ilmiön taustaa, ja esiin nousi kaksi nimeä

Kuka tai mikä on Satoshi Nakamoto – hän tai se, joka loi Bitcoinin? Maailman suurimman virtuaalivaluutan kehittäjä olisi tällä hetkellä upporikas, mutta 2010-luvun alkupuolella hän katosi ja jätti jälkeensä miljoonan bitcoinin potin. Aiheesta on tehty elokuvia sekä dokumentteja, toimittajat ovat tutkineet ja koputelleet ovilla. Mysteeri ei kuitenkaan ole ratkennut. Bitcoin-yhteisössä on sanonta: ”Yhdessä me olemme Satoshi.”

Bitcoinin kehittäjä on Satoshi Nakamoto. Mikään ei kuitenkaan viittaa siihen, että Bitcoin olisi luotu Japanissa. Nakamoto kirjoitti bitcointalk-foorumilla yliopistotason englantia, tosin epäjohdonmukaista sellaista.

31.12.2021 19:00

Miljoona bitcoinia lepää tälläkin hetkellä ympäri bittiavaruutta siroteltuna tuhansiin virtuaalisiin lompakoihin. Näiden bitcoinien arvo on nykyisin jo noin 62 miljardia dollaria.

Omaisuus kuuluu Satoshi Nakamotolle, joka kehitti Bitcoin-järjestelmän ja louhi itse ensimmäiset miljoona bitcoinia. Nimi on pseudonyymi, jonka taustalla on henkilö tai joidenkin epäilyjen mukaan taho tai ryhmä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut