Enersense päivitti tulosohjeistustaan: arvio liikevoitosta nousi - Talous - Satakunnan Kansa

Enersense päivitti tulosohjeistustaan: arvio liikevoitosta nousi

Analyytikkoyhtiön mukaan epävarmuus ohjeistukseen yltämisestä poistui.

Reposaaren maantien taustalla siintää Mäntyluodon telakkana tunnetun Enersense Offshoren kiinteistö.

23.12.2021 10:02

Pori

Porissa kotipaikkaansa pitävä pörssiyhtiö Enersense päivitti kuluvan vuoden tulosohjeistustaan keskiviikkona illalla.

Yhtiö tarkensi nyt oikaistun käyttökatteen arvion ylittävän 19 miljoonaa euroa. Aikaisempi ohjeistus 6. toukokuuta oli haarukassa 17–20 miljoonaa euroa.

Yhtiö kertoo myös nostavansa ohjeistustaan oikaistusta liikevoitosta, jonka yhtiö arvioi nyt ylittävän 11 miljoonaa euroa. Aiempi ohjeistus oli 8–11 miljoonaa euroa.

Ohjeistuksen noston taustalla on aiemmin tiedotettu Pori Offshore Construction -kauppa. Yhtiö on nykyisin Enersense Offshore.

Enersense julkisti uusia talouslukuja viimeksi marraskuun alussa. Yhtiö piti silloin aiemman tulosohjeistuksensa voimassa, mutta sen pörssikurssi lähti nopeaan laskuun.

Tuolloin esimerkiksi osakesijoittajille analyysipalveluja tuottava Inderes epäili, pystyisikö Enersense yltämään ohjeistukseensa. Nyt Inderes arvioi, että Enersensen uusi tulosohjeistus poisti epävarmuuden.

Ensi vuoden tulosohjeistuksensa Enersense julkaisee arviolta vuoden 2022 ensimmäisen kvartaalin aikana. Maanantaina julkistetulla Megatuuli Oy:n kaupalla on toteutuessaan positiivinen vaikutus uuden vuoden ohjeistukseen.

Lue lisää: Enersense ostaa maatuulivoimaan erikoistuneen Megatuuli Oy:n, kaupan arvo 18,5 miljoonaa euroa

Mahdollisia tulosta rasittavia eriä vuonna 2022 ovat Enersensen tämän vuoden kolmannella vuosineljänneksellä käynnistämä laaja toiminnanohjausjärjestelmän uudistusprojekti sekä Enersense Offshoren liiketoiminnan integraatio- ja kehitysprosessi, jonka odotetaan parantavan offshore-liiketoiminnan kannattavuutta vuoden 2023 aikana.

Enersense julkaisee vuoden 2021 tilinpäätöstiedotteen 28. helmikuuta 2022.

Enersensen toimialoja ovat teollisuus, rakentaminen, energia ja tietoliikenne. Vuonna 2020 yhtiön liikevaihto oli 144 miljoonaa euroa ja liikevoitto 1,6 miljoonaa. Yhtiö työllistää noin 2 200 henkilöä 40 eri maassa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut