Porissakin toimiva Handelsbanken vetäytyy Suomesta – päätöksellä ei toistaiseksi vaikutusta asiakkaisiin - Talous - Satakunnan Kansa

Porissakin toimiva Handelsbanken vetäytyy Suomesta – päätöksellä ei toistaiseksi vaikutusta asiakkaisiin

Pankki ilmoittaa panevansa käyntiin Suomen liiketoimintojen myynnin.

Handelsbanken on toiminut Suomessa vuodesta 1985.

19.10. 20:28

Handelsbanken on päättänyt vetäytyä Suomesta. Pankki ilmoittaa panevansa käyntiin Suomen liiketoimintojen myynnin. Pankki on toiminut Suomessa vuodesta 1985.

Handelsbankenilla on Suomessa 27 konttoria ja se työllistää Suomessa yhteensä noin 600 henkilöä. Pankilla on konttori muun muassa Porin Itäpuistossa, ja syksyyn 2018 saakka sillä oli konttori myös Raumalla.

Handelsbankenin markkinaosuus on ollut Suomessa pienehkö.

Suomen lisäksi pankki kertoo vetäytyvänsä myös Tanskasta. Pankin mukaan Tanska ja Suomi muodostavat yhdessä sen liikevaihdosta kymmenen prosenttia, kustannuksista 13 prosenttia ja liikevoitosta kahdeksan prosenttia.

”Edellytykset kannattavalle pankkitoiminnalle eri maantieteellisillä alueilla ovat muuttuneet merkittävästi niistä ajoista, kun Handelsbanken laajeni kansainvälisesti. Lisääntyvä sääntely vaikeuttaa synergiahyötyjen löytämistä ja edellyttää pankeilta sekä keskushallintoa että maakohtaista infrastruktuuria”, pankin tiedotteessa todetaan.

Handelsbanken toteaa myös, että asiakkaat haluavat yhä nopeammin kehittyviä digitaalisia palveluja, jotka soveltuvat paikallisiin olosuhteisiin. Sen mukaan globaalit ratkaisut eivät enää tuo asiakkaille samaa lisäarvoa kuin aikaisemmin.

Handelsbanken kertoo, että sen liiketoiminta Suomessa jatkuu toistaiseksi ilman muutoksia.

”Asiakaspalvelumme ja uusasiakasmyyntimme jatkuvat ennallaan, eikä nyt käynnistyvä liiketoimintojen myynti vaikuta asiakkaisiimme. Jatkamme liiketoimintaamme normaalisti. Huolehdimme asiantuntevasta palvelusta ja erinomaisesta saavutettavuudesta koko prosessin ajan. Uskon vahvasti siihen, että asiantunteva neuvonta ja asiakkaiden yksilöllisiin tarpeisiin keskittyvä palvelu ovat jatkossakin menestyksen ytimessä”, kertoo Suomen maajohtaja Hanne Katrama tiedotteessa.

Handelsbanken julkisti tiistaina myös Suomen liiketoiminnan osavuosikatsauksen. Se kertoo kuluvan vuoden kolmen ensimmäisen neljänneksen yhteenlasketun liiketuloksen parantuneen yli 20 prosenttia edellisvuoden vastaavaan jaksoon verrattuna ja yltäneen liki 63 miljoonaan euroon.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut