Näistä syistä naisten pitäisi sijoittaa osakkeisiin – yksi syy liittyy elinikään - Talous - Satakunnan Kansa

Toimitusjohtaja Sari Lounasmeri kertoo pysäyttävän esimerkin, miksi naisten kannattaa alkaa nyt sijoittaa säästöjään – Tämä tyypillinen virhe kannattaa kuitenkin välttää

Naisten sijoitusvarallisuus on Suomessa vain viidesosa miesten sijoitusvarallisuudesta. Tilastot kuitenkin vihjaavat, että naiset ovat jopa miehiä taitavampia sijoittajia. Pörssisäätiön johtaja Sari Lounasmeri kertoo, miksi naisten olisi tärkeää sijoittaa nykyistä enemmän.

– Nyt osa nuorista altistuu sattumoisin sijoitustiedolle, ja loput heräävät nelikymppisinä siihen, että toiset ovat sijoittaneet jo 10–20 vuotta, Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri sanoo.

30.8. 16:00

Osakesijoittajista naisia on kolmannes. Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeren mielestä osuuden pitäisi olla suurempi. Mitä väliä naisten aliedustuksella on?

– Se on tasa-arvokysymys. Säästönsä sijoittava voi vaurastua. Naisilla on miehiä alemmat palkat ja naisten uralla tulee tuloaukkoja, kun syntyy lapsia – juuri siksi naisten olisi hyvä sijoittaa enemmän. Naiset myös elävät pidempään eli tarvitsevat rahaa pidempään kuin miehet.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos