Nordean liiketulos nousi yli 1,3 miljardiin euroon – markkinaosuudet kasvoivat kaikissa Pohjoismaissa - Talous - Satakunnan Kansa

Nordean liiketulos nousi yli 1,3 miljardiin euroon – markkinaosuudet kasvoivat kaikissa Pohjoismaissa

Liikevoittoa kasvattivat liiketoiminnan tuottojen huomattava paraneminen, tiukka kulujen hallinta ja luottotappioiden vähäinen määrä.

Nordean liikevoitto nousi yli 1,3 miljardiin euroon. Kuvituskuva.

21.7. 11:18

Helsinki

Nordean liikevoitto kasvoi huhti-kesäkuussa 1,34 miljardiin euroon vuoden takaisesta 306 miljoonasta eurosta. Konsernijohtaja Frank Vang-Jensenin mukaan Nordean markkinaosuudet paranivat kaikissa Pohjoismaissa.

Liikevoiton kasvu johtui liiketoiminnan tuottojen huomattavasta paranemisesta, tiukasta kulujen hallinnasta ja luottotappioiden vähäisestä määrästä.

–  Asuntoluottojen volyymit kasvoivat kuusi prosenttia vuoden takaisesta, ja luotonanto pienille ja keskisuurille yrityksille lisääntyi kahdeksan prosenttia. Hoidossa oleva varallisuus kasvoi 24 prosenttia 387 miljardiin euroon, Vang-Jensen kertoo tiedotteessa.

Hänen mukaansa liiketoiminnan huomattava vilkastuminen neljänneksen aikana kasvatti tuottoja ja tulosta, mutta lisäsi jonkin verran myös liiketoiminnan kuluja.

–  Olemme viime kuukausien aikana nähneet, miten Pohjoismaat alkavat vähitellen avautua. Rajoituksia puretaan, rokotusohjelmat etenevät hyvin ja odotettavissa on paluu normaalimpaan tilanteeseen, Vang-Jensen arvioi.

Hän muistuttaa kuitenkin, että jatkossakin on otettava huomioon mahdolliset takaiskut, joita yllättävät virusmuunnokset voivat aiheuttaa.

Luottotappioita kertyi vain vähän

Vang-Jensen kertoo, että Nordean luottosalkun laatu pysyi vahvana toisella neljänneksellä. Toteutuneita luottotappioita kertyi vähän, ja luottotappioiden nettomäärä oli 51 miljoonaa euroa positiivinen.

–  Odotamme nettomääräisten luottotappioiden jäävän vuonna 2021 selvästi alle vuoden 2020 tason.

Luottotappiovarauspuskuri pidettiin kuitenkin lähes ennallaan, koska pandemian täysimääräiset vaikutukset Nordean asiakkaisiin ovat yhä epävarmat.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: