Vilkas listautumiskausi saa jatkoa: Enersense hakee listasiirtymää Helsingin pörssin päälistalle, myös tavarataloketju Puuilo suunnittelee listautumista - Talous - Satakunnan Kansa

Vilkas listautumiskausi saa jatkoa: Enersense hakee listasiirtymää Helsingin pörssin päälistalle, myös tavarataloketju Puuilo suunnittelee listautumista

Helsingin pörssin listautumisvauhti on ollut kuluneen vuoden aikana vilkkaampaa kuin aikoihin.

Enersensen toimitusjohtajan Jussi Holopaisen mukaan Helsingin päälistalle siirtyminen on luonnollinen askel yhtiölle.

7.6. 10:30

Teollisuusprojektien rekrytointeihin ja resurssienhallintaan erikoistunut Enersense International hakee osakkeidensa listausta Nasdaq Helsingin pörssilistalle. Aiemmin yhtiö on ollut listattuna First North -markkinapaikalla.

Viime viikolla yhtiö tiedotti suunnittelevansa osakeannin toteuttamista listasiirtymän yhteydessä. Osakeannin tavoitteena on kerätä noin 15 miljoonan euron bruttovarat kattamaan pörssilistalle listautumisen ja osakeannin kuluja.

Listautumisen tavoitteena on Enersensen tunnettuuden kasvattaminen ja likviditeetin parantaminen sekä laajemman omistajapohjan saavuttaminen, yhtiön tiedotteessa kerrotaan. Yhtiö arvioi, että pörssilistalle siirtyminen edistäisi sen mahdollisuuksia toteuttaa onnistuneesti kasvustrategiaansa ja investoida liiketoimintaansa pysyäkseen etulinjassa päästöttömien energiaratkaisujen toteuttajana.

– Vuoden 2018 First North -listautumisen jälkeen olemme kasvattaneet toimintaamme menestyksekkäästi. Siirtyminen Helsingin pörssin pörssilistalle on luonnollinen askel yhtiömme kehityskaaressa ja tuo Enersenselle lisää näkyvyyttä ja tukee laajemman omistajapohjan saavuttamista, Enersensen toimitusjohtaja Jussi Holopainen kommentoi tiedotteessa.

Maanantain toinen listautumisuutinen tulee tavarataloketju Puuilolta. Yhtiö tiedottaa suunnittelevansa listautumisantia sekä osakkeidensa listaamista Helsingin pörssin päälistalle.

Yhtiön mukaan listautumisannin tavoitteena on vahvistaa Puuilon kasvua sekä parantaa sen taloudellista joustavuutta ja tunnettuutta. Yhtiö uskoo osakkeiden listaamisen ja lisääntyneen likviditeetin myös parantavan Puuilon mahdollisuuksia käyttää osakkeitaan paremmin palkitsemisessa.

– Puuilon konseptille on kysyntää ja suunnitellun listautumisen tukemana pyrimme tuplaamaan myymälöidemme lukumäärän tulevina vuosina. Pidämme asiat yksinkertaisina, uskomme laajaan tuotevalikoimaamme, helppoon asiointikokemukseen ja aina edullisiin hintoihin. Aiomme jatkaa tällä polulla myös tulevaisuudessa, yhtiön toimitusjohtaja Juha Saarela kertoo tiedotteessa.

Myös lääkinnällisiä laitteita suunnitteleva Bioretec on tänään jättänyt listautumishakemuksen Nasdaq First North Growth Market Finland -markkinapaikalle. Yhtiö aloittaa tänään listautumisannin ja arvioi kaupankäynnin osakkeilla alkavan 18. kesäkuuta.

Suomalaisyritysten listautumisvauhti on ollut tänä keväänä ennätyksellisen kova. Helsingin pörssin toimitusjohtajan Henrik Husmanin mukaan vuodesta on tulossa pörssilistautumissa vilkkain 20 vuoteen. Edellisenä lähihistorian ennätysvuonna pörssiin listautui 14 yhtiötä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: