Apetit käänsi tuloksensa pakkaselta plussalle - Talous - Satakunnan Kansa

Apetit käänsi tuloksensa pakkaselta plussalle – Säkylästä vietiin eniten ruokatuotteita näihin maihin

Myös henkilökunnan vähentäminen paransi tulosta.

Apetit investoi uuteen hernepuimuriin kesällä 2020. Sitä esittelivät toimitusjohtaja Esa Mäki ja viljelyasiantuntija Matti Perttu.­

19.2. 12:05

Elintarvikeyhtiö Apetitin kannattavuus parani lähes 9 miljoonaa euroa vuonna 2020.

– Viime vuosi oli Apetitilla hieno käännevuosi, toimitusjohtaja Esa Mäki kertoi yhtiön tulosjulkistuksessa.

Liikevoitto kääntyi vuodessa 4,8 miljoonan euron tappiosta 3,9 miljoonaa euroa plussalle.

Yhtiön brändituotteet menivät hyvin kaupaksi. Pakasteiden myynti kasvoi erityisesti vähittäiskaupassa ja viennissä. Suurkeittiöpuolella myynti puolestaan laski, kun koronakriisi pienensi esimerkiksi ravintoloiden kysyntää.

Ruuan viennin osuus liikevaihdosta oli 9 prosenttia, ja suurimmat vientimaat olivat Ruotsi, Italia ja Iso-Britannia. Viennin arvo oli 5,3 miljoonaa euroa.

Esa Mäen mukaan tulos olisi ollut vielä kovempi, jos hernettä olisi saatu tuotettua enemmän.

– Lähdemme tulevalla kasvukaudella tavoittelemaan ennätyssatoa herneessä, sillä sen kysyntä vientimarkkinoilla jatkuu vahvana, Mäki kertoo.

Apetit on tuomassa markkinoille myös uutta kasviproteiinivalmistetta, rypsisiemenjauhetta. Euroopan komissio myönsi sille joulukuussa uuselintarvikeluvan.

Henkilöstömäärä väheni vuoden aikana. Apetit-konsernissa työskenteli joulukuun lopussa 345 henkilöä, kun väkeä vuotta aiemmin oli 373.

Erityisesti tukitoiminnoista ja hallinnosta vähennettiin henkilöstöä. Säkylän tehtaan työntekijämäärässä on vuoden aikana satokausien mukaista vaihtelua.

Apetit Oyj on yksi harvoista Satakunnan pörssiyhtiöistä. Sen kotipaikka on Säkylä. Yhtiön osake on listattu Nasdaq Helsingissä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?