Panama-paperit: Ranskan Marine Le Penin lähipiirillä yhteyksiä veroparatiiseihin - Talous - Satakunnan Kansa

Panama-paperit: Ranskan Marine Le Penin lähipiirillä yhteyksiä veroparatiiseihin

5.4.2016 12:01

Ranskassa äärioikeistolaisen Kansallisen rintaman johtajan Marine Le Penin lähipiirillä on yhteyksiä veroparatiiseihin, uutisoi sanomalehti Le Monde. Tieto käy ilmi niin sanotuista Panama-papereista.

Le Monden mukaan Le Penin lähipiiristä on ohjattu rahoja pöytälaatikkoyritysten ja tekaistujen laskujen kautta Hongkongiin, Singaporeen, Brittiläisille Neitsytsaarille sekä Panamaan.

Le Monde kertoo, että järjestelmän tavoitteena on kiertää rahanpesua tutkivat ranskalaisviranomaiset.

Yksi järjestelyn avainhenkilöistä on Frederic Chatillon, joka johtaa Riwal-nimistä yhtiötä. Yhtiö on vastannut muutamien Kansallisen rintaman ehdokkaiden tiedotuksesta.

– Vuonna 2012, juuri ennen presidentinvaaleja Frederic Chatillon (...) teki järjestelyjä, joissa hän siirsi 316 000 euroa Riwalista ja ulkomaille, Le Monde kertoi.

Tämän jälkeen raha lähti mutkikkaaseen kiertoon, ja siihen liittyi esimerkiksi hongkongilaisen pöytälaatikkoyritys Time Dragonin hankinta. Time Dragonin emoyhtiö on Brittiläisillä Neitsytsaarilla, ja se on kytköksissä panamalaiseen Mossack Fonseca -lakifirmaan.

Kyseisestä lakifirmasta vuosi noin 11 miljoonaa asiakirjaa kansainväliselle medialle.

Kansallinen rintama ilmoitti eilen, että puoluetta ei löydy Panama-papereista.

Marine Le Pen on isänsä Jean-Marie Le Penin seuraaja Kansallisen rintaman johdossa. Hän pyrkii ensi vuonna vaaleissa Ranskan presidentiksi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: