Nordea rakentaa digitaalista pankkimallia  –  konsernijohtaja ei spekuloi irtisanomisilla - Talous - Satakunnan Kansa

Nordea rakentaa digitaalista pankkimallia  –  konsernijohtaja ei spekuloi irtisanomisilla

20.7.2017 19:47

Konsernijohtaja Casper von Koskullin mukaan Nordea käy läpi suurta muodonmuutosta, jossa rakennetaan uutta digitaalista pankkimallia.

Von Koskull ei halua spekuloida, voisiko finanssikonsernin muutosprosessi supistaa pankin henkilökuntaa lähitulevaisuudessa. Hänen mukaansa muutoksesta käydään avointa dialogia pankin sisällä.

–  Totta kai tämä on jatkuvaa muutosta kaikilla toimialoilla. Tarvitsemme tietyllä aloilla enemmän ihmisiä ja toisilla vähemmän. Mutta onhan se selvää, että pitkälle digitalisoiduilla toimialoilla (on henkilöstövaikutuksia) pitkällä aikavälillä, sanoi von Koskull STT:lle torstaina.

Koskullin mukaan muutosohjelman tavoite on parantaa asiakastyytyväisyyttä, helpottaa asiointia pankin kanssa ja tuoda asiakkaille nopeammat palvelut.

Nordea arvioi torstaina, että muutosohjelma kasvattaa sen kuluja tänä vuonna. Nordean liikevoitto ilman kertaeriä pieneni 1  010 miljoonaan huhti-kesäkuussa, kun tulos vuotta aiemmin oli 1  072 miljoonaa. Nordean osakekurssit olivat torstaina laskussa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: