Pitkän linjan metsäteollisuusosaaja Annica Bresky Stora Enson johtoon - Talous - Satakunnan Kansa

Pitkän linjan metsäteollisuusosaaja Annica Bresky Stora Enson johtoon

Metsäteollisuusyhtiö Stora Enso on nimittänyt Annica Breskyn, 44, konsernin uudeksi toimitusjohtajaksi joulukuusta alkaen.

25.9.2019 10:08

Metsäteollisuusyhtiö Stora Enso on nimittänyt Annica Breskyn, 44, konsernin uudeksi toimitusjohtajaksi joulukuusta alkaen.

Bresky on tällä hetkellä Stora Enson Consumer Board -divisioonan johtaja.

Bresky on valmistunut Uppsalan yliopistosta diplomi-insinööriksi. Hän työskenteli ensimmäisen kerran Stora Ensossa vuosina 2001–2010.

Bresky oli toimitusjohtaja Iggesund Paperboard -yhtiössä vuosina 2013–2017. Sen jälkeen hän palasi Stora Enson palvelukseen.

Stora Enson hallituksen puheenjohtaja Jorma Eloranta korostaa Breskyn osaamista kasvun ja vastuullisuuden edistämisessä.

– Hän soveltuu hyvin johtamaan vastuullisen uusiutuvien materiaalien yhtiömme muutosta, Eloranta tiivistää.

Myös Bresky kiinnittää Stora Enson tiedotteessa huomiota vastuullisuuteen.

– Vahvistamme edelläkävijän asemaamme ilmaston lämpenemisen hillitsemisessä yhdessä kollegoidemme, asiakkaidemme ja kumppaniemme kanssa eri puolilla maailmaa, hän sanoo.

Metsäteollisuus on ollut esillä ilmastomuutoskeskusteluissa muun muassa hakkuumäärien ja uusien tehdasinvestointien vuoksi.

Stora Enso on viime aikoina profiloitunut osaksi biotaloutta pakkaus-, biomateriaali-, puutuote- ja paperiteollisuuden uusiutuvien tuotteiden toimittajana.

Heinäkuussa Stora Enson osavuosikatsauksessa yhtiön luvut kertoivat metsäteollisuuden tuotteiden hintojen ja kysynnän alamäestä.

Stora Enson joulukuussa väistyvä toimitusjohtaja Karl-Henrik Sundström aloitti työnsä Stora Ensossa talousjohtajana 2012. Toimitusjohtaja hänestä tuli 2014.

Ennen Stora Ensoa Sundström työskenteli puolijohdevalmistaja NXP:lle ja Ericssonille. Hän täyttää ensi vuonna 60 vuotta.

Stora Enso on noteerattu sekä Helsingin että Tukholman pörsseissä. Vuonna 2018 sen liikevaihto oli noin 10,5 miljardia euroa ja liikevoitto 988 miljoonaa euroa.

Sillä on yksiköitä 14 maassa ympäri maailman.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut