Yrittäjän neuvo nuorelle: ”Älä valikoi liikaa töitä ja pidä kädet irti älypuhelimesta”

Raumalaisyrittäjä kantaa huolta nuoren polven työelämäasenteista. Yrittäjät ja Winnova tarjoavat opastusta työelämän lattiatasolta.

Kari Suni / SK
Yrittäjän neuvo nuorelle: ”Älä valikoi liikaa töitä ja pidä kädet irti älypuhelimesta”

Sami Järvenpää aloitti harjoittelijana, mutta on nyt yrityksen omistaja. Toimitusjohtajan toimenkuvaan kuuluu myös työskentely kanttikoneella. Yksi hänen neuvonsa on, ettei työuran alkuvaiheessa kovin hanakasti valikoi töitänsä.

Kari SuniRauma

Toimitusjohtaja, peltiseppä Sami Järvenpää haluaa auttaa nuoria alkuun työelämässä. Raumalaisyrittäjän mukaan apu ja neuvot ovat ilmeisen tarpeen, sillä osalla nuorista on kovin heiveröinen tieto työelämän pelisäännöistä ja vaikuttaa siltä, että käytännön opin tarve vain kasvaa.

Rakennuspeltitöitä tekevän Peltisepänliike H. Lindfors Oy:n yrittäjä sanoo työelämätaitojen ravistumisen näkyvän pajalla ja työmaalla, kun käytännön työhön pitäisi tarttua ja saada valmista aikaiseksi.

Siksi hän on mukana Rauman Yrittäjät ry:n ja Länsirannikon koulutus Oy Winnovan yhteistyössä ideoimassa nuorten neuvontaohjelmassa. Nuorilta kysytään ovatko säännöt kenties älyttömiä, kun työnantajien pitää nyt aivan perusasioissa lähteä valistustyöhön.

– Toki iso osa nuorista tekee työnsä asiallisesti, mutta jotenkin yhä suuremmalta on hukassa miten työpaikalla kuuluu toimia ja tehdä, Sami Järvenpää sanoo.

Hän kertoo yrityksensä palkanneen aika ajoin nuoria peltisepän oppiin, mutta viime aikoina ei ole työn kysyjiä ilmaantunut ovelle.

Ei kerro kovin hyvää oma-aloitteisuudesta, kun isä tai äiti kysyy työtä pojalle tai tyttärelle. Monet jättävät työhaun sähköpostiviestin varaan.

– Sukupolvimuutos on ihan selkeä. Oma-aloitteisuus on hupenemassa, valitettavasti, Järvenpää summaa kokemuksiaan.

– Se näkyy verstaalla ja työmaalla, joissa ei osata pitää järjestystä ja siisteyttä ellei siitä erikseen sano. Kun tulee pienikin väli, niin kännykkä otetaan heti esiin ja pitää päästä somettamaan.

– Eräällä harjoittelujaksolla tuli tällaisessa tilanteessa nuorelle annettua tehtäväksi koota verstaalta pellinpalat keräysastiaan. Vastaukseksi tuli, ettei hän ole tänne tullut toisten jälkiä siivoilemaan.

Harjoittelujaksolle ei tällä kokemuksella sitten tullut jatkoa. Sami Järvenpää harmittelee, että samanlainen asenne näkyy monilla myös suhtautumisessa työkaluihin, työvaatteisiin ja autoihin, ja työaikojenkin noudattamiseen.

– Ei sekään ole kaikilla tiedossa, että työajan alkaessa seitsemältä, se alkaa tasalta eikä viisitoista ylitse. Eikä aleta tupakalle tai räpläämään kännykkää.

Sami Järvenpää kertoo, että sanomista on tullut myös työolosuhteista. Kaikille ei ole valjennut esimerkiksi peltikaton asentamisen perusvaatimusta eli se pitää tehdä ulkona, katolla ja rakennuksen päälle.

– On kysytty, etteihän me nyt tuonne loskakeliin töihin lähdetä ja eikö olisi sisähommia. Kesällä on valiteltu, että katolla on niin kuuma työntekoon, hän kertoo.

Sami Järvenpää toivoisi, ettei näin perustavanlaatuisia asioita tarvitsisi varta vasten ryhtyä opettamaan, koska varsinaiset työt odottavat tekemistä usein tiukalla aikataululla.

Nuoria hän neuvoo miettimään asiaa ja laskemaan niin, että työpäivän jälkeen voi itseltään kysyä: tekisinkö kaupat päivästäni.

– Mutta on hyviäkin tekijöitä. On minulle käynyt niin, että nuori mies otti harjan kädestäni ja sanoi, että sinulla on tärkeämpää tekemistä kuin katon harjaaminen, Järvenpää ohjeistaa esimerkkinä.

Työelämä, älyttömiä sääntöjä? Rauman Yrittäjät ry:n ja Winnova työelämän pelisäännöt -ilta Raumalla torstaina 23.3. kello 17 Winnovan auditorio, Satamakatu 19. Tilaisuuteen vapaa pääsy.


Kommentit (3)

  • Peltialan ope

    Aikuisten opettajana olen havainnut ihan samaa oma-aloitteettomuutta, ja, että valikoidaan varsinkin valitetaan palkasta. Tänään luin Norjalaisesta peltisepän oppikirjasta työkaluoppi. ” sinun työkalupakkisi on sinun rakkaasi, kun pidät siitä hyvää huolta se palvelee sinua koko elämäsi”

  • Nimetön

    Hyvä ottaa nuorten asia esiin SK:ssa, kun nyt juuri haetaan kesätöitä. Oikea asenne alkaa jo kotoa. Jos siellä on opetettu työhön, vastuullisuuteen, nuori osaa tarttua työhön eikä tarvitse huomautella, että tekisitkö tuon tai tämän. Sellainen nuori tulee saamaan töitä ammattiin valmistuttuaankin paremmin. Kiinnostusta täytyy olla työhön kuin työhön ja reipasta otetta. Kyllä johtajan työ ja palkka sitten joskus kohdalle osuu, kun kokemus karttuu.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös