Yllättäville yrityskaupoille jatkoa: Myös yökerho PK on myyty – "Idea kaupasta syntyi PK:n jonossa jo 20 vuotta sitten"

Kimmo Lehto/arkisto
Yllättäville yrityskaupoille jatkoa: Myös yökerho PK on myyty – "Idea kaupasta syntyi PK:n jonossa jo 20 vuotta sitten"

Yökerho PK:n omistus siirtyy Pertti Kauppilan perheeltä porilaisten yrittäjien yhteenliittymälle.

Tomi TuomiPori

Yyterin kylpylähotellin kauppa ei jäänyt tiistain ainoaksi jymyuutiseksi porilaisessa yrityskentässä. Myös toinen perinteinen yritys vaihtoi omistajaa. Pertti ja Liisa Kauppila perheineen on myynyt yhtäjaksoisesti 40 vuotta omistamansa yökerho PK:n porilaisyrittäjien yhteenliittymälle.

Kaupassa PK-Taberna Oy:n osakkeet siirtyvät Kukko Holdng Oy:lle, jonka pääomistajina toimivat Janne ja Minna Koivunen sekä Jari Murola. Koivuset toimivat Hotelli Amadon yrittäjinä. Murola tunnetaan Mestaripizzat-ravintolan yrittäjänä..

–40 vuoden ponnistuksen jälkeen PK:n ohjaksiin tarvittiin uutta voimaa ja jaksamista. Omat prioriteettini ovat jatkossa terveyden ylläpitämisessä ja lastenlapsissa, Pertti Kauppila taustoittaa yrityskaupan syitä.

Heikki Westergård/arkisto
Pertti Kauppila ehti toimia PK:n ravintoloitsijana 40 vuoden ajan.

Pertti Kauppila ehti toimia PK:n ravintoloitsijana 40 vuoden ajan.

PK on tiettävästi ollut hiljaisessa myynnissä jo jonkin aikaa. Kauppila ei ole aiemmin myyntihuhuja kommentoinut, mutta myöntää nyt, että yökerhoa on yritetty ostaa viimeisten kahden vuoden ajan.

–Porilaiset tahot ovat olleet kiinnostuneita aiemminkin. Hienoa, että yökerholle löytyi nyt vetäjät.

Uusien omistajien kanssa Kauppilat neuvottelivat joitakin kuukausia, ennen kuin nimet saatiin paperiin.

Miikka Kiminki/arkisto
Janne ja Minna Koivunen pyörittävät ennestään Amadoa.

Janne ja Minna Koivunen pyörittävät ennestään Amadoa.

Uusien omistajien mukaan päätöstä yrityskaupasta ei tehty spontaanisti.

–Varmaan jo 20 vuotta sitten aloimme keskustella asiasta Jarin kanssa juuri PK:n jonossa, Janne Koivunen naurahtaa.

PK:n yritystoiminnan itselleen hankkinut kolmikko ehti neuvotella yökerhon ostamisesta jo aiemmin. Tuolloin neuvottelut eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta.

–Meillä ei toistaiseksi ole suuria muutossunnitelmia yrityksen toimintaan. Minä ja Minna jatkamme Amadossa ja Jari pizzerian pyörittämistä, joten henkilökunta jatkaa samalla vahvuudella kaupan jälkeenkin, Janne Koivunen sanoo.

Kari Mankonen
Jari Murola tunnetaan Mestaripizzojen yrittäjänä.

Jari Murola tunnetaan Mestaripizzojen yrittäjänä.

Kolmen pääosakkaan ohella yrityskaupassa PK:n pienomistajiksi tulevat ex-porilaiset, nykyään Helsingissä vaikuttavat Janne Juusela ja Toni Aaltonen.

Uusien omistajien kanssa tiistaina iltapäivällä käytännön asioista sopinut Pertti Kauppila ei suoralta kädeltä myöntänyt liikuttuneensa, kun 40 vuoden elämäntyö jatkaa matkaansa uusien yrittäjien komennossa.

–Ehkä haikeus tulee ensi yönä tai vasta ensi viikolla.


Kommentit (6)

  • Hyvä hyvä

    Pääasia ettei mennyt S-ketjulle. PK:n kaltainen vakiintunut ja kohtalaisen siisti yökerho on nyky-Suomessa harvinaisuus. Toivottavasti taso säilyy vähintään nykyisenä !

  • Club 20 vakkari

    Loistavaa ja rohkeaa toimintaa, hienoa kun säilyy porilaisissa käsissä. Tunnettuja luotettavia yrittäjiä !

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio