Yllättävä pikkukunta jyrää liikenneonnettomuustilastossa – Näissä Satakunnan kunnissa rysähtää väkimäärään suhteutettuna eniten ja vähiten

Harri Vallin
Yllättävä pikkukunta jyrää liikenneonnettomuustilastossa – Näissä Satakunnan kunnissa rysähtää väkimäärään suhteutettuna eniten ja vähiten

Taajamissa vaarassa ovat tilastojen valossa erityisesti jalankulkijat ja polkupyöräilijät. Kuva on Länsipuiston ja Otavankadun risteyksestä Porista.

Harri VallinSatakunta

Satakunnan ja Varsinais-Suomen taajama-alueiden liikenteessä viime vuonna kuolleista 40 prosenttia oli pyöräilijöitä, 40 prosenttia jalankulkijoita ja 10 prosenttia mopoilijoita, kertoo liikenneturvallisuusinsinööri Jaakko Klang Varsinais-Suomen Ely-keskuksesta.

–Pyöräilijöiden osuus taajamaliikenteessä kuolleista ja loukkaantuneista on kasvanut koko ajan, hän sanoo ja muistuttaa, että samaan aikaan myös pyöräilyn suosio on kasvanut.

Satakunnan liikennekuolemien määrä laski viime vuonna edellisvuoteen verrattuna selvästi. Vuonna 2015 Satakunnan liikenteessä kuoli 20 ihmistä ja viime vuonna vain yhdeksän. Toisaalta vuosi 2015 oli Klangin mukaan poikkeuksellisen synkkä.

Asukasmäärään suhteutettuna liikenneonnettomuuksia sattui Satakunnassa ylivoimaisesti eniten Pomarkussa, missä 10 000 asukasta kohti sattui 89 poliisin tietoon tullutta liikenneonnettomuutta.

Vähiten onnettomuuksia asukasmäärään suhteutettuna sattui Harjavallassa, missä 10 000 asukasta kohti sattui 27 liikenneonnettomuutta. Koko maan keskiarvo oli 36 onnettomuutta 10 000 asukasta kohden.


Lue myös nämä


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Harjavallalle kiitosta. Kaupungin liikennejärjestelyt ovatkin olleet kunnossa pitkään. Teiden ylläpitoon panostetaan ja kaupunkilaiset tuntevat vastuunsa liikenteessä.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio