Vihreiden Liinamaa: "Pitää selvittää, onko kaikki mennyt oikealla tavalla"

Hanna Laasanen
Vihreiden Liinamaa: "Pitää selvittää, onko kaikki mennyt oikealla tavalla"
Sakari MuurinenPori

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Diana Bergroth-Lampinen (sd.) on ollut jäävi käsittelemään Porin iltapäiväkerhojen kilpailutuksesta syntynyttä sekamelskaa kaupungin virallisissa toimielimissä.

Hän on kilpailutuksessa tarjouspyynnön jättäneen TUL:n Satakunnan piirin puheenjohtaja. Näin ollen Bergroth-Lampista on tuurannut kyseisessä asiassa vihreiden Anne Liinamaa.

Kohu sai uusia kierroksia perjantaina, kun kävi ilmi, että kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen oli tilannut kilpailutusprosessista ulkopuolisen lausunnon.

Liinamaa kertoo, että hän sai tiedon lausunnon tilaamisesta maanantaina.

–Oli epäilys, että kilpailutus oli hoidettu väärin. En nähnyt estettä selvitykselle.

Vihreät ovat vaa'ankieliasemassa, kun lautakunta päättää tiistaina kilpailutuksen jatkosta. Liinamaan mukaan puolue ei ole tehnyt päätöstä suuntaan tai toiseen.

–Ihmisille herää epäilyksiä, kun TUL on tässä mukana. Nyt pitää selvittää, onko kaikki mennyt oikein.

Liinamaa vakuuttaa, että SDP eri ole tarjonnut mitään vastineeksi siitä, että vihreät tukevat TUL:ää.

–Vihreät eivät ole mukana kytkyissä.


Lue myös nämä


Kommentit (2)

 • Esteri

  ”Pitää selvittää, onko kaikki mennyt oikealla tavalla…”

  Eikö se ole niin, että ennen kilpailutusta selvitetään, miten se tehdään. Kilpailutuksesta on Porissa kokemusta riittämiin, joten taustalla lienee jotain muuta.

 • Nakujuristi

  Jos kilpailutuksessa on ongelmia, varsinkin oikeudellisesti merkityksellisiä sellaisia, niin oikeusvaltiossa on viralliset oikeudelliset foorumit niiden toteamiseen. Pelkät keskustelut saati yksityisen toimijan asiantuntijalausunnot eivät oikeuta puuttumaan päätöksentekoprosessiin. Valmisteluvaiheessa voi moinen olla mahdollista, mutta tässä vaiheessa aivan yksiselitteisesti ei.
  Mikäli toimialajohtaja on -itsenäisesti tai mahdollisen painostuksen tuloksena- päätynyt lopputulemaan että kilpailutusprosessissa ja päätöksessä olisi merkityksellisiä oikeudellisia ongelmia, tarkoittaa se käytännössä sitä että ao.tapauksessa kaupungin lakimies ja hankintapäällikkö olisivat rikkoneet virkavelvollisuuksiaan. Itse pitäisin tällaista vähintäänkin kunnianloukkauksena, mahdollisesti pyytäisin KRP:a tutkimaan olenko syyllistynyt virkarikoksiin kun en ole löytänyt kilpailutusasiassa huomautettavaa vaan virkavastuulla hyväksynyt asian.
  Siinäpä kokonaiskuvan hahmottamista auttava asiantuntijalausunto, ihan ilmatteeksi.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio