Venatorin tulipalon vaikutukset heijastuivat jo viime vuonna Satakunnan vientilukuihin

Hanna Laasanen/Arkisto
Venatorin tulipalon vaikutukset heijastuivat jo viime vuonna Satakunnan vientilukuihin

Tulipalon aiheuttama tuotannon keskeytyminen vaikutti koko Satakunnan vientilukuihin jo viime vuoden puolella.

Ville HammarbergPori

Satakuntaliiton aluekehitysasiantuntija Saku Vähäsantasen mukaan Venatorin toiminnan loppuminen on koko maakunnalle kova isku.

–Jo viime vuoden puolella palon aiheuttama tuotannon keskeytyminen vaikutti koko Satakunnan vientiluihin.

Kun koko maassa talous pysyi vahvassa iskussa ja liikevaihto kasvoi heinä–joulukuussa 2017 5,6 prosenttia vuodentakaiseen vastaavaan aikaan, niin Venatorin onnettomuus tyrehdytti kasvua Satakunnassa. Ilman Venatorin onnettomuutta maakunnan nousu olisi ollut vähintään samaa luokkaa.

Kemikaalien sekä kumi- ja muovituotteiden valmistuksen liikevaihto romahti Venatorin palon myötä (-18,7 prosenttia). Palkkasummakin kärsi (-1,7 prosenttia).

–Satakunnassa on kuitenkin monipuolinen elinkeinorakenne, ja monilla muilla aloilla taloudessa on mennyt muuten hyvin.

–Tästä eteenpäin on pohdittava mikä voisi olla tehdasalueen jatko. LNG-terminaali ja radan sähköistys luovat alueelle hyviä edellytyksiä teollisen toiminnan jatkumiselle.


Lue myös nämä


Kommentit (2)

  • Nimetön

    Eikös sitä Suomeen suunniteltua akkutehdasta voisi tehdä Venatorilta vapautuneisiin tiloihin. Olisi kemiaa ymmärtävää työvoimaa tarjolla.

  • Nimetön

    Miten käy LGN-terminaalille? Pigmenttitehtaan asiakkuus ratkaisi sen tulon Poriin.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio