Venator valmistautuu siirtämään erikoistuotteiden valmistuksen pois Porin tehtaaltaan

Tulipalon jälkeisten korjausten kustannukset ovat lähteneet täysin käsistä. Yhtiö arvioi joutuvansa laittamaan töihin omia varojaan 319 miljoonaa euroa.

Kari Mankonen
Venator valmistautuu siirtämään erikoistuotteiden valmistuksen pois Porin tehtaaltaan

Pigmenttitehtaan jälleenrakennuksen kulut ovat nousseet pilviin. Konserni ilmoittaa nyt kiihdyttävänsä jälleenrakennusta.

Ville HammarbergPori

Puolitoista vuotta sitten Venatorin pigmenttitehtaalla (entinen Huntsman) Porissa tapahtuneen tulipalon jälkilasku on paljastunut karmeaksi.

Emoyhtiön on ilmoittanut, että vakuutusten jälkeen yhtiön omia rahoja arvioidaan tarvittavan aiemmin luullun 277 miljoonan euron sijasta jopa 319 miljoonaa euroa.

Tilanne on Porin kannalta hyvin ilkeä, sillä konserni ilmoittaa nyt pohtivansa mahdollisuutta siirtää Porin erikoispigmenttituotanto muihin tuotantolaitoksiinsa.

Tehtaanjohtaja Pasi Vartiainen ei kommentoi mahdollisuutta, että erikoistuotteet siirtyisivät Porin yksiköstä pois pysyvästi.

–Minulla ei ole lisättävää konsernin antamiin tietoihin, Vartiainen toteaa.

Traagisen tulipalon jälkeen Porin yksikössä ei juuri onnellisia merkkejä ole nähty. Heti tulipalon jälkeen konsernijohto ilmoitti, ettei se lomauta yksikön työntekijöitä. Sana pyörrettiin viime keväänä, jolloin tehtaalla joutui lomautusten piiriin 100 työntekijää. heistä on lomautettuna nyt 20–30. kaikkiaan yksikkö työllistää 450 henkilöä.

Korjaustyöt ovat edenneet verkkaisesti ja erittäin kalliisti. Konserni lähettikin ulkopuolisia asiantuntijoita leikkaamaan korjaustöiden kuluja ja päivittämään mitkä korjausten kokonaiskustannukset ovat. Tarkastuksissa todettiin, että tehtaalla joudutaan tekemään korjaustöitä myös varsinaisen tuhoalueen ulkopuolella. Nämä työt nostavat kuluja entisestään.

Oman lisänsä korjaustöiden viivästymiseen toi heinäkuun alussa jälleenrakennustyömaalla sattunut onnettomuus, jossa loukkaantui kolme asennustyöntekijää. Korjaustyöt keskeytettiin tapahtuman takia viikoiksi.

Yhtiö on ilmoittanut pyrkivänsä kiihdyttämään korjaustöitä.

Hanna Laasanen
Tuhoisa teollisuustulipalo tapahtui viime vuoden tammikuussa.

Tuhoisa teollisuustulipalo tapahtui viime vuoden tammikuussa.


Lue myös nämä


Kommentit (46)

  • Nimetön

    Joskus puhuttiin että kemira porin laitos tuottaa miljoonan pari päivässä, en tiedä pitääkö kutinsa mutta jos pitää niin ei tuollainen remontti-investointi lainoina tunnu pahalta…

  • Nimetön

    En ihmettele että rahaa palaa kun on loistava rygmentti ”johtamassa” sirkusta. Kukaan ei tunnu johtavan kyseistä työmaata eikä OTTAVAN VASTUUTA. Kaikki ovat pihalla kun lintulauta. Sen lisäksi rakentajat ja firmat vaihtuvat kuin sukat jaloissa. Ei voi sanoa muutakuin hohhoijaa onnea ja menestystä, todennäköisempää on voittaa lotossa kun saada tämä kasaan.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio