Raha

Venator suunnittelee ostavansa tehtaan Yhdysvalloista, jälleenrakennus seisoo Porissa – Varapääluottamusmies: "Johto on vedonnut turvallisuusselvityksiin"

Kari Mankonen
Venator suunnittelee ostavansa tehtaan Yhdysvalloista, jälleenrakennus seisoo Porissa – Varapääluottamusmies: "Johto on vedonnut turvallisuusselvityksiin"
Sakari MuurinenPori

Venator kertoo tiedotteessa harkitsevansa uudelleen Porin pigmenttitehtaan jälleenrakennusurakkaa. Taustalla on yhtiön aikeet ostaa lisää tehdaskapasiteettia Yhdysvalloista.

Porin tehtaalla tammikuussa 2017 sattuneen massiivisen tulipalon korjaustyöt ovat olleet pysähdyksissä reilun kahden viikon ajan. Syyksi on ilmoitettu tehtaalla sattunut onnettomuus, jossa loukkaantui kolme ihmistä.

Varapääluottamusmies Esa Mäkelä kertoo, että viimeisimmän tiedon mukaan töiden on tarkoitus jatkua 6.8. alkavalla viikolla.

Mäkelän mukaan yhtiön Isossa-Britanniassa istuvalta johdolta ei heru paljoa tietoa, eikä aluejohto ole ollut sen halukkaampi tiedottamaan.

–Tehtaan johto on vedonnut turvallisuusselvityksiin, Mäkelä sanoo.

Ylen haastatteleman Lounais-Suomen aluehallintoviraston työsuojelutarkastajan Mervi Suokkaan mukaan tehtaalla on tehty tarkastus ja työt voisivat Avin puolesta jatkua.

Venator lomautti toukokuussa 100 työntekijää Porin tehtaalta. Kaikkiaan yksikössä työskentelee noin 450 ihmistä. Syyksi yhtiö ilmoitti jälleenrakennuksen kohonneet kustannukset.

Satakunnan Kansa ei tavoittanut tehtaanjohtaja Pasi Vartiaista kommentoimaan.

Juttua korjattu 26.7. kello 19.28. Yhtiön johto on Isossa-Britanniassa, ei Yhdysvalloissa, kuten alun perin kirjoitettiin.


Lue myös nämä


Kommentit (47)

  • Site Manager

    Tuolla olisi tarvinnut olla sitoutunut Site Manager tai joku todellinen tehtaanrakentaja haalarit niskassa näyttämässä ja kertomassa työmaalla miten asiat todellisuudessa tehdään ja mitä halutaan. 16h/työpäivä.

  • kaanaan maasta

    Markkinataloudessa on ymmärrettävää että Eeuusta eroavassa britanniassa olevat omistajat pohtivat kumpi markkina vetää paremmin tulevaisuudessa, USA vai EU. Päätökseen vaikuttaa myös tullimaksut ja Trumbin sekoilut kansainvälisten kauppasopimusten kanssa. Työvoiman hinta on pikkutekijä.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio