Venator nosti tulipalosta vakuutuskorvauksia 470 miljoonaa euroa – omaa rahaa olisi yhtiön mukaan tarvittu satoja miljoonia lisää

Kari Mankonen
Venator nosti tulipalosta vakuutuskorvauksia 470 miljoonaa euroa – omaa rahaa olisi yhtiön mukaan tarvittu satoja miljoonia lisää

Jälleenrakennustyöt lopetaan Porin pigmenttitehtaalla.

Harri AaltoPori

Venator ehti käyttää valtavan summan rahaa tulipalossa tuhoutuneen Porin pigmenttitehtaan jälleenrakennustyöhön, ennen kuin se keskiviikkona ilmoitti rakennustöiden lopettamisesta ja tehtaan sulkemisesta vuonna 2021.

Yksinomaan viime vuonna Venator sai vakuutusyhtiöltä 225 miljoonaa euroa korvaukseksi tulipalossa tuhoutuneesta käyttöomaisuudesta ja menetetystä katteesta.

Vakuutuskorvauksia yhtiö kertoo käyttäneensä viime vuonna jälleenrakennustyöhön 194 miljoonaa euroa.

Nämä tiedot ilmenevät Venator P & A Finland Oy:n tilinpäätöstiedoista.

Venator sai kuitenkin roimasti lisää vakuutuskorvauksia vielä tänä vuonna. Toisen neljänneksen tulosinfossa sijoittajille 31. heinäkuuta Venatorin johto vahvisti, että yhtiö on saanut vakuutusyhtiöiltä korvauksia "täydet 550 miljoonaa dollaria" eli nykykurssilla runsaat 470 miljoonaa euroa.

Sijoittajille kerrottiin dsamassa puhelinkonfrerenssissa, että yhtiö on käyttänyt tähän mennessä 230 miljoonaa dollaria eli nykykurssilla 198 miljoonaa euroa Porin tehtaan purku- ja jälleenrakennustöihin.

Heinäkuun lopu pörssitiedotteessa amerikkalaisyhtiö arvioi, että yhtiö joutuisi käyttämään tehtaan uudelleen rakentamiseen huomattavasti enemmän omaa rahoitusta kuin aiemmin arvioimansa 279–322 miljoonaa euroa.

Uutista täydennetty ja otsikkoa muutettu tiedoilla Venatorin tänä vuonna nostamista vakuutuskorvauksista ja Porin tehtaan jälleenrakentamiseen käytetyistä varoista.


Lue myös nämä


Kommentit (32)

  • meriporilainen

    Pitkään tehtaalla töissä olleena voin sanoa, että terveyden kannalta hyvä kun sieltä koppuu duunit. Muutakin elämää on ja olihan se pikkasen hapellista kertoa, että olen Kaanaan tehtaalla töis , kun sitä kyseltiin. Suurin osa ilman koulutusta olevia apumiehiä ja rosesssimiehiä. Palkkaahan kyllä maksettiin kohtuullisesti, mut kaikkea ei mitata rahassa

  • jesus garcia

    Juuri näin se menee Gephard. Vuorikemian ja Kemiran aikaan oli eri juttu

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio