Venator-johtaja Simon Turner joutui kovaan sijoittajien tenttiin Porin tehtaan tilanteesta

Kari Mankonen
Venator-johtaja Simon Turner joutui kovaan sijoittajien tenttiin Porin tehtaan tilanteesta

Venatorin toimitusjohtaja Simon Turner vastaili sijoittajien kysymyksiin Porin tehtaan tilanteesta.

Ville Hammarberg

Venatorin toimitusjohtaja Simon Turner on joutunut koville sijoittajien tentissä, jossa useat kysymykset koskivat Porin yksikköä ja sen tulevaisuutta. Turner joutui suoralta kädeltä kertomaan, että Porin pigmenttitehdas on päässyt ainoastaan 20 prosentin tuotantovauhtiin kuluneen vuoden toisella neljänneksellä.

Niin ikään sijoittajat ovat huolissaan siitä, että kiinalaiset valtaavat Venatorin osuuden Euroopan titaanidioksidimarkkinoista. Turnerin mukaan huhti- ja toukokuussa tuonti on kuitenkin jäänyt matalaksi.

Sijoittajat tenttasivat Turneria myös Porin yksikön kohtalosta. Toimitusjohtaja Turnerin mukaan kaikki on vielä auki.

Porin kohtalo on sidoksissa myös uuden Ashtabulan yksikön ostoon. Sijoittajia kiinnosti se, että jos Porin tuotantoa siirretään muualle, niin olisiko mahdollista, että Venator myy koko yksikön pois. Tähänkään Turner ei anna suoraa vastausta, vaan ilmoittaa jälleen, että kaikki mahdollisuudet ovat auki.


Lue myös nämä


Kommentit (24)

  • jazzin ystävä

    Vuosi 2017 oli kuitenkin yhtiölle voitollinen, liikevoitto yli 100 milj. euroa. Joten hyvin menee, eikä duunareiden tarvinnu hikeä vuodattaa

  • Matti

    Mitä te venatoria haukutte? Menee haukku väärään puuhun. Neste on vastuussa koko työmaasta…tai oli tänkuun alkuun. Neste kämmäs heti alkuun kovalla kädellä. Sitä ei kiinnostanu jälleenrakennus tippaakaan vain rahan lypsäys. Vakuutusyhtiöllä oli sopimus nesteen kans et tämmösis adioissa neste lähtee projektin johtajaks lypsään rahat takas. Niin kävi. Jos jotain pitää haukkua ja syyllistää ni se on neste ja sen tytärfirmat ja yhteistyökumppanit.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio