Varatoimitusjohtaja Gerber soitti nopean puhelun kaupunginjohtaja Luukkoselle – "Tämä oli meille erittäin vaikea päätös"

Heikki Westergård
Varatoimitusjohtaja Gerber soitti nopean puhelun kaupunginjohtaja Luukkoselle – "Tämä oli meille erittäin vaikea päätös"
Pasi MattilaPori

Venatorin varatoimitusjohtaja Antje Gerber kertoi yhtiön tehneen erittäin tarkkaa tutkimustyötä siitä, mitä Porin tehtaalle tehdään.

–Aloitimme tutkimukset asiasta heinäkuun lopulla. Nyt olemme tulleet siihen päätökseen, että tehdas on järkevintä sulkea kokonaan. Tämä oli meille erittäin vaikea päätös.

Gerber sanoi, että Venatorilla ymmärretään, miten suuri vaikutus tehtaan sulkemisella on paitsi sen työntekijöille myös koko Porille. Gerber kertoi puhuneensa lyhyesti kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkosen kanssa puhelimessa. Puhelun sisällöstä hän ei kertonut.

Varatoimitusjohtajalta kysyttiin myös yhteiskuntavastuusta.

–Jatkamme työtä niin, että kaikki tehdään Suomen lakien ja määräysten mukaisesti. Henkilöstö on kuitenkin tällä hetkellä tärkeintä. Heistä haluamme nyt pitää huolta, Gerber kertoi.

Gerberin mukaan suljettavaksi suunnitellun Meri-Porin tehtaan toimintaa jatketaan "kuten tähänkin asti" vuoden 2021 loppuun. Tämä tarkoittaa, että tehtaan tuotantokapasiteetista on käytössä 20 prosenttia.

Venatorin sulkeminen tarkoittaa 450 ihmiselle työpaikan menettämistä.


Lue myös nämä


Kommentit (6)

  • Reaction

    Tässä tarvitaan nyt näkyvyyttä ikävällä asialla Jenkkilässä, jos halutaan mitenkään vaikuttaa Venatorin omistajaan Huntsmaniin. järjestäkää hautajaiskulkue tms ja media paikalle ja kuvat
    Jenkkilään tai faceen. Day 1 oli show, pistäkää paremmaksi!

  • Nimetön

    Huntsman on maksanut Porille yhteisöveroja neljä miljoonaa euroa vuonna 2016. Mieti sitä.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio