Vanhat liukastelivat kauniina ja komeina tanssisaliin – kuvia ja video

Vanhojen tansseissa kaikki naiset ovat kauniita ja miehet komeita.

Veera Korhonen/SK
Vanhat liukastelivat kauniina ja komeina tanssisaliin – kuvia ja video

Pastelli ja tylli olivat muodissa Eurajoella.

Pirkko AaltoEurajoki

Kaksi autoa pysähtyy aivan Eurajoen lukion ovelle. Molemmista autoista nousee kuljettaja, kiertää toiselle puolelle ja avaa oven.

Ensin näkyy korkokenkä, sitten tyllihelma. Sen kanssa kuskin täytyy vähän auttaa.

Nyt on tarkka paikka. Vaikka piha on hiekoitettu, päivän kaunottarien täytyy varoa. Jos kanta lentää päin taivasta, kavaljeeri joutuu tanssimaan yksin.

 

Liikuntasalissa opettaja Riikka Tiilikainen antaa Joona Kulmalalle viimeisen silauksen. Hän suoristaa ”vanhan” rusettia.

– Ensimmäiset hakaneulatkin tyttöjen pukuihin on jo kiinnitetty, hän nauraa.

Tiilikainen ja toinen liikunnanopettaja Niko Parviainen ovat treenauttaneet nuoret valssin lentoon ja poloneesin kiemuroihin. Hieman ennen H-hetkeä pidettiin vielä pieni henkinen priiffaus.

Jännittää, mutta vain vähän. Heidi Sillanpää ja Valtteri Ollaranta nauravat, että varpaat ovat pysyneet ehjinä ja viejän roolikin on päätetty. Se kuuluu Valtterille. Siitäkin huolimatta, että Heidi on harrastanut voimistelua ja tanssia.

Heidin kaunis vaalea iltapuku löytyi kaupasta.

– Ihan ensimmäisellä kerralla löytyi. Kampauksen teki kaverini ja itse meikkasin.

Valtteri tanssii frakissa. Se piti vuokrata Helsingistä asti.

– Lähempää ei löytynyt.

Kun katsoo liikuntasalissa pyörähteleviä nuoria vanhoja naisia, ei ihan heti tule mieleen, että moni on herännyt meikattavaksi aamulypsyn aikaan.

Yksi heistä on Säde Uusi-Pietilä.

– Puoli viiden aikaan heräsin. Tukan laittoi äidin työkaveri ja meikin serkun tyttökaveri, hän on kosmetologi.

Nuoria frakkipukuisia miehiä naurattaa. He pistävät paremmaksi. Heräsivät kuulemma vanhojen tansseihin tavallista perjantaita myöhemmin.

– Tuossa seitsemän aikaan, myöntää lopulta Säteen tanssipari Lauri Laihonen. Säde tilasi punaisen pukunsa netistä. Häntä ihastui yläosan yksityiskohtiin ja halusi aukeavan helman.

Helmat kaunottarilla heilahtelivatkin varsin tyylikkäästi poloneesista piiri- ja rivitansseihin. Varsinainen pyöritys alkoi kuitenkin siinä vaiheessa, kun vanhat esittivät oman koreografiansa.

Bollywood-tyylinen esitys sai yleisöltäkin jalan väpättämään ja irrotti kunnon taputukset.

– Tämä on niitä työvuoden parhaita päiviä. Itsekin tanssin tässä salissa, mutta siitä on kyllä aikaa, hän nauraa.

Aamupäivän viimeisessä valssissa vietiin sitten jo katsojiakin. Perinne on, että tuohon valssiin vanhat hakevat parin seinustalta. Hyvin näytti valssi sujuvan opettajiltakin.

Näitä eurajokiset tanssivat:

Kuviovalssi (polkkamasurkka)

Piiritanssit: Kikapo, Kehruuvalssi ja Lambet walk

Rivitanssit: Fireman’s dance, Virginia Reel

Nuorten oma tanssi, jonka potpurissa soivat muun muassa It’s raining men, R-A-K-A-S, Levoton tuhkimo ja Dirlandaa.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös