Välineet ulkojäille voi kaivaa esiin – Porin luistinpaanat alkavat olla sirklausjälkiä ja piruetteja vaille valmiita

Arkistokuva: Vesa Joensuu
Välineet ulkojäille voi kaivaa esiin – Porin luistinpaanat alkavat olla sirklausjälkiä ja piruetteja vaille valmiita

Kiekkovälineet voi kaivaa esiin, ulkojäät odottavat!

Eeva Järvenpää

Porin kaupungin ulkoliikuntapaikkojen työnjohtaja Seppo Myllykoski kertoo, että jäädytysrupeama aloitettiin maanantaina, heti kun viikonlopun jälkeen sääennusteet lupasivat hieman pidempään jatkuvaa pakkasjaksoa.

Kenttien jäädytystilannetta voi tarkkailla netistä, jossa lupaavia vihreitä palloja on jo näkyvillä ympäri kaupunkia.

Katso tästä: Jäätilannekartta

Myllykoski muistuttaa, että sää on sellainen vekkuli, että se ei ole Porin kokoisessa pitäjässäkään joka puollella samanlainen. Vaikka Porin Liisanpuistossa olisi pakkasta yhden asteen verran, voi Reposaaressa tai Noormarkussa ollakin jo puoli astetta lämmintä.

–Kyllä tässä urakkaa on. Kenttiä on monta ja Pori on pinta-alaltaan laaja kaupunki. Suuri joukko ihmisiä odottaa niiden avautumista, Myllykoski kertoo operaation sujumisesta.

Myllykoski valottaa, että Porissa luistelukentillä on kolme tärkeysluokitusta, jonka perusteella jäitä tehdään. Ensimmäiseksi pyritään saamaan kuntoon sellaiset kentät, jotka sijaitsevat koulujen vierellä ja joilla on paljon käyttäjiä. Sitten tulevat tärkeysjärjestyksessä seuraavat.

Kenttien jäädyttäminen on kuitenkin tarkkaa puuhaa. Myllykoski tietää, että matalan lämpötilan lisäksi tuulen ja kosteuden pitää olla sillä tasolla, että veden jäätyminen on mahdollista. Hän antaa esimerkin Porin viime päivien säästä.

–Toissapäivänä esimerkiksi oli kyllä pakkasta pari astetta, mutta vesi ei jäätynyt kentälle, koska ilma oli niin kosteaa ja sumuista, että ei siinä mikään auttanut. Tiistaina taas oltiin yksi aste plussan puolella, mutta oli aivan selkeä keli, ja vesi jäätyi kentälle heti, hän naurahtaa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio