Väkivaltainen vieras tuli kylään – hakkasi jo sisään astuessaan isännän pahaan kuntoon, varasti arvokkaan kolikkokokoelman

Kari Mankonen
Väkivaltainen vieras tuli kylään – hakkasi jo sisään astuessaan isännän pahaan kuntoon, varasti arvokkaan kolikkokokoelman

Käräjäoikeudessa käsitellyt rikokset tapahtuivat Porissa viime kesänä ja syksynä.

Harri AaltoPori

Syyttäjä vaatii ehdotonta vankeusrangaistusta porilaiselle miehelle (s. 1977), joka sai keskiviikkona Satakunnan käräjäoikeudessa syytteet ryöstöstä ja törkeästä pahoinpitelystä.

Syytteet liittyvät sinänsä irrallisiin tapauksiin Porissa viime kesänä ja syksynä, mutta niitä yhdistää epäillyn täysin pidäkkeetön väkivalta, joka aiheutti uhreille pahoja fyysisiä vammoja.

Kesäkuussa 2017 epäilty meni vierailulle porilaisen miehen asuntoon. Heti oven avauduttua epäilty syyttäjän mukaan alkoi lyödä nyrkillä ja kyynärpäällä ja myös potkia asunnon haltijaa niin, että tämä menetti tajuntansa. Uhri päästä vuoti runsaasti verta.

Lääkärinlausunnon mukana uhrilta muun muassa murtui nenäluu ja yksi kylkiluu.

Asunnossa olevasta vitriinistä epäilty varasti erilaisia juhla- ja keräilykolikoita sekä taidelasiesineitä omistajan ilmoituksen mukaan noin 7 000 euron arvosta. Anastettu omaisuus saatiin sittemmin pääosin takaisin.

Epäilty otettiin kiinni samana päivänä, ja hän vietti telkien takana seuraavat 18 päivää. Poliisikuulusteluissa hän tunnusti sekä pahoinpitelyn että varkauden.

Neljä kuukautta myöhemmin väkivalta purkautui jälleen rajusti. Tällä kertaa uhrina oli epäillyn asunnossa käymässä ollut mies, jota epäilty muun muassa potkaisi polvellaan kasvoihin ja jonka päätä hän hakkasi kerrostalon rappukäytävän seinään viedessään uhriaan autoon, jossa pahoinpitely jatkui kuristamisena.

Lääkärinlausunnon mukaan uhrilta muun muassa murtui nenäluu, hänen vasen silmänsä muurautui umpeen ja silmäkuopan seinämään tuli murtuma.

Syyttäjä pitää pahoinpitelyä erityisen raakana ja julmana ja kokonaisuutenakin törkeänä, koska uhri ei hänen mukaansa antanut minkäänlaista aihetta väkivaltaan. Epäilty tunnusti pahoinpitelyn poliisin esitutkinnassa.

Lokakuun tapahtumista sai pahoinpitelysyytteen myös toinen porilainen mies (s. 1993). Myös hänelle syyttäjä vaatii ehdotonta vankeusrangaistusta, jonka sijasta voitaisiin kuitenkin määrätä yhdyskuntapalvelurangaistus.

Käräjäoikeus antaa päätöksensä myöhemmin kansliatuomiona.


Lue myös nämä


Kommentit (4)

  • Nimetön

    Voisko näille ”häiriköille” vuokrata Virosta sellipaikan ? !

  • Nimetön

    Suomessa annetaan yhdyskuntapalvelua koska Oikeusministeriö on antanut suositukset käyttää asteikon lievempää päätä.Tämä johtuu valtion halusta säästää vankikuluissa.Oikea tuomio tällekin rikolliselle olisi vähintään kaksi vuotta ehdotonta.Näyttää siltä että Suomessa vähät välitetään rikoksen uhreista.Tässä asiassa demokratia ei toimi lainkaan koska kansalaiset ei voi vaikuttaa tuomioihin.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio