Kari SuniRauma

Kaupungin omistuksessa on Rauman arvokkaimpiin kuuluva merenranta-alue, mutta sen tulevaisuudesta ei ole kyetty päättämään. Vaikkustenniemi on pätkäsopimuksilla pysynyt yksityisenä mökkialueena, vaikka kaavoituksessa se on osoitettu lähivirkistysalueeksi.

Mökkipalstojen vuokrasopimukset ovat umpeutumassa 2018 lopussa. Satakunnan Kansan kaupungin kiinteistöhallinnosta saaman tiedon mukaan valmisteilla on huviloille mahdollisesti 5-10 vuoden jatkosopimukset.

Kaavan mukaiseksi merelliseksi virkistysalueeksi se ei ole siis vieläkään tulossa.

Luonnosvaiheessa olevassa Vanha-Lahden osayleiskaavassa Vaikkustenniemen maankäyttö on jätetty avoimeksi.

Kaavoitusjohtaja Juha Eskolin kertoo, että luonnoksessa on merkintä kehitettävästi alueesta ja se tarkoittaa, että alueen käyttö tutkitaan myöhemmin. Kaavasuunnittelua johtava kaupunginhallituksen kaavoitusjaosto ei ole tehnyt asiassa linjauksia.

Vaikkusissa on seitsemän vuokrattua mökkipalstaa. Voimassa olevien sopimusten mukaan vuosivuokrat ovat 695-1 428 euroa. Kaupungin saama vuokratulo on yhteensä noin 9 200 euroa vuodessa.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio