Vähärauman 170 koululaiselle kaavaillaan väistötiloja Tiilimäeltä Samkin entisistä tiloista

Joonas Salli
Vähärauman 170 koululaiselle kaavaillaan väistötiloja Tiilimäeltä Samkin entisistä tiloista

Herttuan koulun oppilaat muuttivat Tiilimäelle vuosi sitten. Nyt naapuriin ovat tulossa 170 Vähärauman koulun oppilasta.

Jukkapekka VarjonenPori

Sisäilmaongelmista kärsinyt vuonna 1929 valmistunut Vähärauman koulurakennus on määrätty käyttökieltoon. Asiasta päätti torstaina kokoontunut Porin kaupungin ympäristöterveysjaosto yksimielisesti.

Rakennuksessa koulua käyneet 170 oppilasta siirtyvät korvaaviin tiloihin syysloman jälkeen.

Tekninen toimiala päättää väistötiloista lähiaikoina neuvoteltuaan sivistystoimen kanssa.

–Tavoite on siirtää koulun toiminta Tiilimäkeen, sivistyksen toimialajohtaja Esa Kohtamäki sanoo.

Satakunnan ammattikorkeakoululta vapautuneissa tiloissa toimii tällä hetkellä jo Herttuan koulu.

Väistö kestäisi kevätlukukauden loppuun.

–Kunnostustyöt on tehtävä kunnolla ja ilman kiirettä. Tavoitteena on, että korjaus valmistuisi viimeistään syksyllä 2019 siten, että koulutyö Vähärauman vanhassa koulurakennuksessa voitaisiin jälleen aloittaa lukuvuoden alkaessa, tekniikan toimialajohtaja Marko Kilpeläinen toteaa.

Myös Vähärauman koulun uudempaa, vuonna 1983 valmistunutta koulurakennusta tulee uudistaa tämän vuoden loppuun mennessä. Korjaustöiden ajaksi opetustyö on jo siirretty korjattavien luokkien osalta väistötiloihin.

Ympäristö- ja lupapalveluiden toimialajohtaja Ulla-Kirsikka Vainio arvioi, että molempiin rakennuksiin tehtävät korjaustoimenpiteet tuovat joitakin lisäkäyttövuosia.

Toimialojen ja poliittisten päättäjien yhdessä pohdittavaksi tulee lähiaikoina, millaisia ratkaisuja alueella tehdään pitkällä tähtäimellä.

–Voisi sanoa, että tästä prosessi vasta alkaa, Vainio summaa.

Vähärauman koulun oppilaiden huoltajille järjestetään vanhempainilta asioiden varmistuttua.


Lue myös nämä


Kommentit (10)

  • Ei 170 vaan 500 !!

    Mihin tahansa kunhan on puhdas sisäilma.
    Kyllä bussi vie ja lapset matkustaa.

  • Nimetön

    Osa lapsista kulkee jo pitkän matkan kouluun pietniemen perältä, heidän koulumatkansa vain pitenee. Entäs ne perheet joilla ei ole varaa ostaa lapselle pyörää tai kuljettaa kouluun? Kuten täällä joku kirjoitti, miksi winnovan tyhjiä tiloja ei hyödynnetä? Winnovan tyhjiä tiloja voisi hyvin hyödyntää, samaten pripollin tiloja. Myös vähälläraumalla on kaupunkin tyhjiä tiloja. Tilat jäi tyhjilleen, kun ylä-astetta alettiin remontoimaan.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio