Vaatii vastauksen: Toimiiko perusturvan takaisinsoittopalvelu kaikilla kännyköillä? Entä jos numero on salainen?

Silja Viitala
Vaatii vastauksen: Toimiiko perusturvan takaisinsoittopalvelu kaikilla kännyköillä? Entä jos numero on salainen?

Kuvituskuva.

Ilona KoskimäkiPori

Satakunnan Kansan tekstaripalstalla lukija kirjoitti, että perusturvakeskuksen ajanvarauksen takaisinsoittopyyntö ei toimi kaikilla kännyköillä, ja ongelma koskee osaa sekä uusista että vanhoista kännyköistä.

Toimiiko takaisinsoittopalvelu millä kännykällä tahansa, Porin perusturvan terveys- ja sairaalapalvelujen johtaja Anna-Liisa Koivisto?

–Kyllä sen pitäisi toimia kaikilla kännyköillä. Tarkistin asian järjestelmän toimittajalta DNA:lta, ja sieltä sanottiin, että kännykän tyyppi tai laji ei vaikuta mitenkään.

–Ainoastaan lankapuhelimella soittaessa takaisinsoittoa ei ole mahdollista saada.

Mikä sitten voisi olla syynä ongelmiin?

–Joillakin asiakkailla voi olla vaikeuksia saada puhelun aikana älypuhelimesta esiin numeronäppäimistö, jota tarvitaan takaisinsoittopyynnön tekemiseen.

–Joskus on ollut joku yksittäinen tekninen ongelma, joka ratkaistiin, mutta sekään ei liittynyt asiakkaan puhelimeen.

Entä jos oma numero on salainen?

–Silloin siihen ei voida soittaa takaisin. Jos numero, josta soitetaan, on salainen, se ei näy vastaanottajalle. Takaisinsoittopalvelussa on kuitenkin mahdollisuus antaa joku toinen numero, kuin mistä soittaa, ja siihen pitää näppäillä sellainen numero, johon voi soittaa takaisin. Tätä ei moni varmaan huomaa tehdä.


Kommentit (5)

  • Kynäniska

    Kyllä toimii lankapuhelimella, eli sain soiton takaisin varsin kohtuullisessa ajassa.

  • Nimetön

    Jos takaisinsoitto on tullut sinä aikana, kun puhuu toista puhelua, pitää tilata uusi takaisinsoitto.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio