Upeaa uutta puuarkkitehtuuria vai sittenkin outo ilmestys?

Upeaa uutta puuarkkitehtuuria vai sittenkin outo ilmestys?

Havainnekuvassa korttelin suojeltu talo etualalla ja taka-alla suunnitelma uudeksi puukerrostaloksi.

Ville HammarbergPori

Porin kuudennen osan asukkaita puhuttaa Svenska Kulturfonden i Björneborgin hanke, jolla Riihikadun ja Tuomarinkadun kulmassa sijaitseva 1970-luvulla rakennettu kerrostalo aiotaan purkaa ja rakentaa tilalle puukerrostalo senioriasukkaille.

Säätiö korostaa uuden asumisen yhteisöllisyyttä ja kuudennen osan puutalomiljöön arvostamista.

Kuudennen osan asukkaiden keskuudessa säätiön hanke keskusteluttaa, sillä purettava tiilitalo on kuukkarilaisten mielestä hyvässä kunnossa.

Uuden rakennuksen ulkonäkö on ollut myös keskustelun aiheena. Asukkaat pohtivat, onko rakennus upeaa uutta arkkitehtuuria vai sittenkin outo ilmestys Kuukkarin kujille.


Kommentit (16)

  • Kyyhkynen.

    Olki katto ilman muuta,sisä valaistus kunnon hiilusta keskelle laatetta.Savu saunat jokaiseen huoneistoon,riuku tietysti parvekkeelle,kasvimaalle lannotteet samalla.Kivinuija isännälle keskustelu välineeks.Possuja,kanoja,pari karhua,kirjekyyhkyt kännyköitten tilalle.Ostan heti jos näin upee tulee.

  • Nimetön

    Säätiöt ei maksa veroja, voi, voi.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio