Unohda Comic Sans, nyt tulee Pori Sans – Pori uudisti brändinsä ja kehitti oman fontin

Porin kaupunki
Unohda Comic Sans, nyt tulee Pori Sans – Pori uudisti brändinsä ja kehitti oman fontin

Tältä näyttää Pori Sans.

Ilona Koskimäki

Porin brändiuudistuksessa luotiin kaupungille uuden visuaalisen ilmeen lisäksi myös ikioma fontti.

Pori-logon kirjainmuotoilusta on aistittavissa maskulliinisen teollisuuskaupungin historiaa. Muiden kaupunkien logoista se erottuu vahvan koreilemattomalla ja groteskilla olemuksellaan.

Logon kirjainmuotoilusta on johdettu kaupungille täysin oma kirjaintyyppi, Pori Sans. Logoon yhdistetty punainen kruunu toimii tunnusmaisena elementtinä kaikissa Pori Sans -kirjaintyypillä brändättävissä yhteyksissä.


Lue myös nämä


Kommentit (2)

  • Nimetön

    Mistä Pori Sansin saa käyttöönsä ? KAi Porilaiset saa sitä käyttää ??

  • Nimetön

    Porin kaupunginvaltuustosta sanottiin uutta Porin brändiä esiteltäessä kuuluneen tyytyväistä hyrinää. Mielenkiintoista odottaa, mitä mainitun reagoinnin takana todella oli. Reagointia voi olla monenlaista., koska valtuusto ei valtuustona ei nähtävästi evästänyt brändin tekijöitä missään vaiheessa. Todellinen arviointi tapahtuu jälkikäteen.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös