Uniluoto ja Mäntyluoto hamuavat Reposaaren jalanjäljissä vuoden kaupunginosaksi

Joonas Salli/arkisto
Uniluoto ja Mäntyluoto hamuavat Reposaaren jalanjäljissä vuoden kaupunginosaksi

Mäntyluoto hamuaa vuoden kaupunginosaksi. Kuva Kallosta myrskypäivänä elokuussa 2016.

Satakunnan KansaPori

Suomen parhaaksi kaupunginosaksi on tehty tänä vuonna ennätykselliset 171 ehdotusta, joissa kaikkiaan 90 kaupunginosaa ehdotettiin vuoden kaupunginosaksi Kotiseutuliiton kilpailussa.

Valitsemalla Vuoden kaupunginosan Kotiseutuliitto haluaa korostaa, että kaupunginosien asukasaktiivisuus lisää kotoisuutta ja hyvinvointia. Kilpailussa haetaan erityisesti sellaista kaupunginosaa, jossa ihmiset, yhdistykset, yritykset ja kaupunki toimivat aktiivisesti yhteistyössä. Hyvässä kaupunginosassa on kilpailun järjestäjän mukaan monipuolista toimintaa erilaisille ihmisryhmille, mahdollisuus osallistua alueen kehittämiseen, turvallista elää ja hyvä yrittää.

Ehdotuksia Vuoden kaupunginosaksi saatiin enimmäkseen suoraan paikallisilta asukkailta. Vastauksista ja perusteluista käy ilmi, että kotiseuturakkaus kukoistaa ympäri Suomen. Ihmiset arvostavat kotikulmiaan ja haluavat tuoda alueen muidenkin tietoisuuteen. Vastauksissa on hyvin kirjoitettuja, laajoja perusteluja kaupunginosien yhteisöllisyydestä, historiasta, palveluista ja asukastoiminnasta. Perustelut ovat arvokasta materiaalia myös kaikille alueella toimiville tahoille ja päättäjille.

Vuoden kaupunginosa julkistetaan vuosittain elokuussa Valtakunnallisilla kotiseutupäivillä, tänä vuonna Jyväskylässä. Vuoden kaupunginosa on valittu vuodesta 2001 lähtien. Ehdotusaika päättyy vuosittain huhtikuun lopussa.

Viime vuonna vuoden kaupunginosaksi kiri Porin Reposaari, jonka yhteishenki ja rakkaus kotiseutuun nostivat kaupunginosien kärkeen.

Tänä vuonna ehdolla Satakunnasta ovat vain Uniluoto ja Mäntyluoto.


Kommentit (7)

  • Nimetön

    ”Mäntyluotoa, ta Meri-Poria ei nosteta Porin tai Suomen kartallekitisemällä tästä, tai tuosta asiasta”
    Mäntyluotolaisten ovat ”kitisseet” ihan aiheesta. Tuosta kaupunginosasta ovat virkamiehet vieneet kaikki palvelut, terveyspalveluista kouluun ja päiväkotiin. Porilaisten rakastaman Kallon ja sen välisen Kallonlahden täytön, sekä alueen ottamisen satama-alueeksi nuo ihmiset estivät sillä ”kitinällään”. Nyt Fortum on tuomassa tuhkanpesulaitostaan mäntyluotolaisten naapuriin ja jätevedet lasketaan reposaarelaisten kiusaksi heidän rannoilleen. Niinpä reposaarelaisetkin ovat nyt ”kitisemässä” kuorossa mäntyluotolaisten kanssa. Kumpihan ottaa esimerkkiä kummastakin? Olisi hyvä ensin hieman paneutua asioihin, ennen kuin tänne mielipiteitään loukkaavasti kirjoittelee.

  • Nimetön

    Mäntyluoto on Porin 65. kaupunginosa, Uniluoto 62.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio