Sakari MuurinenUlvila

Ulvilan valtuusto myönsi maanantain kokouksessaan rahoituksen sisäilmaongelmista kärsineen Friitalan koulun remonttiin. Valtuusto teki päätöksen yksimielisesti.

Remontin hinta-arvio on 3,1 miljoonaa euroa. Työt alkavat kesäkuussa ja valmista pitäisi olla toukokuuhun 2019 mennessä.

Remonttiin sisältyy muun muassa ilmastointilaitteiden, lattiarakenteiden ja tiivisteiden uusiminen, ulkoseinien rakennusvirheiden korjaus höyrysuluilla sekä ryömintätilan tuuletuksen tehostaminen. Lisäksi korjattuun kouluun tulee kuraeteiset, jonne oppilaat jättävät kengät.

Osa koulun henkilökunnasta ja oppilaiden vanhemmista on vaatinut uuden koulun rakentamista. Kunnan toimielin toisensa jälkeen on kallistunut remontin puolelle taloudellisista syistä. Uusi koulu maksaisi arvioiden mukaan noin 20 – 25 miljoonaa euroa.

Kaupunginhallitus oli hyväksynyt remonttisuunnitelman jo aikaisemmin. Kaupunginhallituksen mukaan yksikään selvitys ei edellyttänyt uuden koulun rakentamista.

Vihreiden Sakari Aallon ja kuuden muun valtuutetun jättämässä aloitteessa ehdotettiin elinkaarikustannusten vertailua uuden ja vanhan koulun välillä.

Uuden koulun rakentamisesta on myös jätetty kuntalaisaloite. Se ei ehtinyt valtuuston käsittelyyn, eikä sille voi povata menestystä, koska valtuusto päätyi remontin kannalle.

Kaupunginjohtaja Jukka Moilasen mukaan päätöstä ei voitu enää lykätä, koska muuten urakkaa ei saataisi valmiiksi ennen yhden lukuvuoden aikana.

–Jos joku sanoisi, että koulusta pitäisi tehdä 100 selvitystä, niin me olemme tehneet 150.

Remontin aikana oppilaat siirtyvät eri väistötiloihin. Mahdollisia vaihtoehtoja ovat Suosmeren koulu, Mukulatorin yläkerta, Lastentalon yläkerta ja Kaskelotin yläkerta.


Kommentit (3)

  • Nimetön

    Uutisissa ja virallisissa papereissa lukee että koulussa sädesientä.
    Tämän perusteella sitä ei poisteta??? Kuten Laitinen-Pesola totesi: kahden vuoden kuluttua voidaan rakentaa uusi koulu…

  • repa

    Työ annettava firmalle, joka osaa remontoida ilman vesihuuhtelua eristeisiin( jo paikalla oleviin).

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio