Ulvilan sivistyslautakunta käsitteli "Setan propagandasta" huolestuneen valtuutetun aloitetta – Sivistysjohtajan ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti

Heikki Westergård / Arkisto
Ulvilan sivistyslautakunta käsitteli "Setan propagandasta" huolestuneen valtuutetun aloitetta – Sivistysjohtajan ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti

Mario Heinilän (kd.) aloite siirtyy seuraavaksi Ulvilan kaupunginvaltuuston käsiteltäväksi. Arkistokuva.

Sakari MuurinenUlvila

Ulvilan sivistyslautakunta käsitteli tiistaina kaupunginvaltuutettu Mario Heinilän (kd.) opetushallituksen tasa-arvo-opasta kritisoinutta valtuustoaloitetta ja hyväksyi sivistysjohtaja Päivi Helinin antaman selvityksen yksimielisesti.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että lautakunnan mukaan aloitteen pohjalta ei ryhdytä toimenpiteisiin. Lopullisen päätöksen tekee kaupunginvaltuusto.

Heinilä kysyi aloitteessaan miten Ulvilan koululaitos takaa, ettei "vääristelevää tietoa useammasta kuin kahdesta sukupuolesta opeteta kunnan kouluissa". Hänen mukaansa vanhemmilla tulee olla oikeus päättää millaista opetusta jälkikasvu saa "moraalisissa asioissa". Hän kutsui opetushallituksen Tasa-arvo on taitolaji -opasta Setan propagandaksi.

Sivistysjohtaja Helin vastasi Heinilälle sivistyslautakunnalle jättämässään esityksessä. Hän korosti, että opetushallituksen opasta on ollut tekemässä useat virkamiehet.

Teos muun muassa tuo esiin sukupuolien välistä eriytymistä esimerkiksi oppiainevalinnoissa ja puuttuu tyttöjen ja poikien eri ryhmiin jakamiseen. Oppaan mukaan oppilaita tulisi ohjata yksilöllisiin valintoihin.

Siinä myös mainitaan, että sukupuolten erot eivät ole pelkkää biologiaa, vaan myös kulttuurisesti ja sosiaalisesti muotoutuneita.

–Opas kannustaa lisäämään ymmärrystä sukupuolen moninaisuudesta sekä antaa tietoa sukupuoleen perustuvasta seksuaalisesta häirinnästä ja häirinnän ehkäisykeinoista, Helin kirjoittaa.

Lautakunnan puheenjohtaja Tuomo Vanhatalo (kok.) kertoo, että asiaa käsiteltiin pitkään ja hyvässä hengessä.

–Ei noussut mitään, joka olisi ollut sivistysjohtajan esityksen vastaista.

Hän sanoo, että Ulvilassa saa jatkossakin olla tyttöjä ja poikia.

–Asia on niin, että hyväksytään erilaisuus. Me teemme juuri niin kuin opetushallitus määrittelee.

Asia on herättänyt runsaasti tunteita ja Vanhatalo on itsekin saanut palautetta sekä puhelimitse että kirjeitse.

–Se oli sen luonteista, että toivottavasti Ulvilassa eletään tätä päivää.


Lue myös nämä


Kommentit (3)

  • Nimetön

    Lasten ja nuorten kanssa työskentelevä ystäväni kertoi, että yhä useammalle on täysin epäselvää oma itse ja tunteeko vetovoimaa tyttöihin vai poikiin vai sekä että omasta sukupuolesta riippumatta. Kun kaikki on ”normaalia” ja ”okei”, niin tämäkö on seuraus? Vähemmistöjen tulee olla tasa-arvoisia mutta pitääkö tämä tasa-arvo saavuttaa aiheuttamalla kaikille vakavaa oman seksuaali-identiteetin pohdintaan?

  • Nimetön

    Hohhoijaa, tässä seuraus kun sivistystä hankitaan ja vahvistetaan sosiaalisen median kuplien kautta. En usko että haluan elää tällaisessa yhteiskunnassa.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös