Ulvilan kaupunginvaltuusto päättää tänään Friitalan koulun remontista

Heikki Westergård/arkisto
Ulvilan kaupunginvaltuusto päättää tänään Friitalan koulun remontista
Sakari MuurinenUlvila

Ulvilan kaupunginvaltuusto päättää maanantain kokouksessaan sisäilmaongelmista kärsineen Friitalan koulun remontin rahoituksesta.

Remontin hinta-arvio on 3,1 miljoonaa euroa ja se kestäisi kesäkuusta 2018 toukokuuhun 2019. Remontin aikana oppilaat siirtyisivät eri väistötiloihin.

Mahdollisia vaihtoehtoja ovat Suosmeren koulu, Mukulatorin yläkerta, Lastentalon yläkerta ja Kaskelotin yläkerta.

Remonttiin sisältyy muun muassa ilmastointilaitteiden, lattiarakenteiden ja tiivisteiden uusiminen, ulkoseinien rakennusvirheiden korjaus höyrysuluilla sekä ryömintätilan tuuletuksen tehostaminen.

Osa oppilaiden vanhemmista ja henkilökunnasta ovat vaatineet uuden koulun rakentamista. Hinta-arvio on noin 24 miljoonaa euroa.

Vihreiden Sakari Aalto teki yhdessä kuuden muun valtuutetun kanssa aloitteen uuden koulun rakentamisesta, mutta ennakko-odotusten mukaan suurin osa päättäjistä kallistuu remontin kannalle.

Myös kaupunginhallitus kannatti remonttia yksimielisesti.

–Yksikään toimija ei ole sanonut, että koulua ei voi käydä ja se pitää sulkea. Jos näin olisi kerrottu, niin silloin rakentaisimme uuden, sanoo kaupunginhallituksen puheenjohtaja Leena Jokinen-Anttila (sd.).

Jos remontti meneekin mönkään ja kahden vuoden päästä ollaan samassa tilanteessa, niin Jokinen-Anttilan mukaan silloin rakennetaan uusi koulu.


Kommentit (4)

  • Nimetön

    On aivan käsittämätöntä ja tarpeetonta pohtia, mitä jos remontti menee mönkään. Totta kai lähdetään siitä, ettei remontti mene mönkään. Ei missään muussakaan saneeraushankkeessa pohdita etukäteen, mitä jo menee mönkään. Ei mene mönkään.

  • Nimetön

    On kuulemma laskettu että uusi koulu maksaa yli 20 miljoonaa. Ymmärtääkö nämä kohkaajat että sellaisen rahan löytäminen ei onnistu. Ja tyhmäähän se on kun nykyinen koulu voidaan korjata. Kuulemma tämän valtuutettu Aallon vaimo ja poika on töissä tuolla koululla. Onko hieman omaa lehmää ojassa. Jos on kerro se Aalto, kenen asiaa ajat.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio