Ulvilalainen nuori uhkasi tappaa opettajan ja terveydenhoitajan koulussa – oli käyttänyt kuukauden kannabista

Mika Vuorio/Arkisto
Ulvilalainen nuori uhkasi tappaa opettajan ja terveydenhoitajan koulussa – oli käyttänyt kuukauden kannabista

Nuorukainen oli tekoa edeltävän kuukauden ajan käyttänyt kannabista.

Heikki HakolehtoPori, Ulvila

Ammattioppilaitoksessa opettajaa ja terveydenhoitajaa tappamisella uhannut ulvilalaisnuorukainen sai ehdollisen vankeustuomion Satakunnan käräjäoikeudessa.

Naisopettaja oli lähettänyt 17-vuotiaan pojan terveydenhoitajan vastaanotolle, jonne tultuaan hän ilmoitti ampuvansa sekä opettajan että terveydenhoitajan. Nuorukainen oli tekoa edeltävän kuukauden ajan käyttänyt kannabista. Välikohtaus tapahtui lokakuun alussa.

Nuorukaiselle luettiin syytteet myös vuosi sitten tammikuussa kerrostaloasuntoon Ulvilassa sekä viime heinäkuussa ravintolaan Porin Etelärannassa tekemistään murtovarkauksista.

Asunnosta hävisi ainakin viisi tornia nuuskaa, viinipullo ja 150 euroa rahaa. Ravintolasta puolestaan lähti nuorukaisen ja hänen kahden rikoskumppaninsa matkaan alkoholijuomia yli 100 pulloa.

Nuorukainen tuomittiin kahdesta laittomasta uhkauksesta, kahdesta varkaudesta ja huumausaineen käyttörikoksesta 40 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen, jonka koeaika päättyy helmikuussa 2020. Hänet määrättiin koeajaksi nuorisovalvontaan. Rangaistus määrättiin alennetulta asteikolta, koska tekijä oli rikokset tehdessään alaikäinen.

Opettajalle ja terveydenhoitajalle nuorukainen velvoitettiin suorittamaan yhteensä 2 400 euron korvaukset henkisistä kärsimyksistä. Kateisiin jäänyttä omaisuutta ja murtovahinkoja hän joutuu korvaamaan noin 2 600 euroa. Oikeudenkäynti- ja todistelukustannuksia tuomitun maksettavaksi tulee runsaat 2 000 euroa.

Ravintolaan tehtyyn varkauteen osallistuneet 18-vuotias porilaisnuorukainen ja 17-vuotias valkeakoskelaisnuorukainen tuomittiin 60 päiväsakkoon, joista kummallekin kertyy maksettavaksi 360 euroa.


Kommentit (23)

 • Jarkko

  Unohdin mainita nyt yhden tärkeän asian edellisestä kommentistani!

  -Voisikohan olla mitenkään mahdollista, että taustalla voisi olla jo varhaislapsuudesta alkanut mielente
  rveysongelma?

 • Huoh, taasen...

  ”Jotkut kommentoijat näyttävät olevan sitä mieltä että eihän nyt kuukauden kannabissekoilulla voi olla asian kanssa mitään tekemistä. Eipä varmaan!”

  Tässä ihan henk.koht tullu polteltua n.25 vuotta, koskakohan minä rupean ryöstelemään ja uhkailemaan muita kanssa eläjiä?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös