Tuberkuloosiin menehtynyt oli pitkään Suomessa töissä ollut ulkomaalaistaustainen mies

Heikki Westergård/Arkisto
Tuberkuloosiin menehtynyt oli pitkään Suomessa töissä ollut ulkomaalaistaustainen mies

Tuberkuloosiin Satakunnan keskussairaalassa 25. syyskuuta menehtynyt mies otettiin potilaaksi 21. syyskuuta. Arkistokuva ei liity tapaukseen.

Harri VallinPori

Satakunnan keskussairaalassa tuberkuloosiin menehtynyt potilas oli Satakunnan sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaavan lääkärin, infektioylilääkäri Raija Uusitalo-Seppälän mukaan ulkomaalaistaustainen mies. Hän oli kuitenkin ollut pitkään Suomessa töissä.

Sitä, missä ja milloin mies oli tartunnan saanut, on vaikea arvioida.

–Tuberkuloositartunta saadaan usein jo lapsuudessa tai nuoruudessa, ja se voi aktivoitua vasta paljon myöhemmin, Uusitalo-Seppälä sanoo.

Menehtyneen potilaan vaimo on kertonut, että miehen oireet olivat alkaneet helmikuussa. Hän oli käynyt niiden vuoksi pariin otteeseen vastaanotolla, mutta oireet olivat Uusitalo-Seppälän mukaan lieviä.

–On valitettavaa, ettei potilaalta otettu keuhkokuvaa.

Jos diagnoosi olisi saatu ajoissa, olisi hänet hyvin suurella todennäköisyydellä saatu parannettua.

–Tuberkuloosi on pääsääntöisesti hyvin hoidettavissa oleva sairaus. On aivan poikkeuksellista, että siihen kuollaan Suomessa.


Lue myös nämä


Kommentit (2)

  • Ihmettelevä

    On leväperäistä touhua, jos hengitystiehyt ongelmaista potilasta ei keuhkokuvata !

  • tilastotiedot

    THL:n tilaston mukaan Suomessa todettiin viime vuonna 236 tuberkuloositapausta. Kaikista tapauksista 106 (46 %) ilmoitettiin ulkomaalaisilla (ei Suomessa syntynyt).

    https://www.thl.fi/fi/web/infektiotaudit/seuranta-ja-epidemiat/tartuntatautirekisteri/tartuntataudit-suomessa-vuosiraportit/tautien-esiintyvyys-2016/tuberkuloosin-esiintyvyys-2016

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio