Tuberkuloosiin menehtyneen oireita luultiin syövän aiheuttamiksi

Heikki Westergård
Tuberkuloosiin menehtyneen oireita luultiin syövän aiheuttamiksi

Tuberkuloosiin menehtynyt mies hakeutui Satakunnan keskussairaalan ensiapuun 21. syyskuuta.

Harri VallinPori

Porissa tuberkuloosiin 25. syyskuuta menehtynyt mies hakeutui 21. syyskuuta Satakunnan keskussairaalan ensiapuun, kertoo Satakunnan sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava lääkäri, infektioylilääkäri Raija Uusitalo-Seppälä. Mies hakeutui sairaalaan hengenahdistuksen, yleiskunnon heikkenemisen ja nielemisvaikeuksien takia.

–Hänellä oli epäilty kurkunpään syöpää, ja oireita oli pidetty sen aiheuttamana.

Aiemminkin vastaanotolla oireidensa takia käyneeltä potilaalta ei ollut otettu keuhkokuvaa. Kun keuhkokuva otettiin, siitä paljastui laajoja muutoksia, joiden perusteella heräsi epäily tuberkuloosista.

–Hänet siirrettiin ilmaeristykseen alle vuorokauden sairaalahoidon jälkeen, Uusitalo-Seppälä kertoo.


Lue myös nämä


Kommentit (16)

  • OUTOA

    Mikäli olisi uskottu että on syöpä, niin hoidettiinko syöpänä?. Jos on todettu syöpä, niin aina ymmärtääkseni tehdään levinneisyyskartoitus, jossa viimeistään olisi kuvattu keuhkot.

  • Nimetön

    Siis, ei voi olla totta, että ei tutkita onko syöpää, epäillään vaan. Tuolla menolla ei voi luottaa lääkäreihin ollenkaan, jos epäillään, eikä sitten oteta parempiin tutkimuksiin. Että tämmösiä lääkäreitä on olemassa. Tuosta pitäisi jo omaisten tehdä valitus hoitovirheestä.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio