Sorsastuskausi alkaa tänään lauantaina puolilta päivin. Sorsastajilla on oltava taskussaan vuosittain lunastettava metsästyskortti, joka on todistus lakisääteisen riistanhoitomaksun maksamisesta.

Ennen ensimmäistä metsästyskorttia on kuitenkin suoritettava metsästäjätutkinto, joka vaaditaan kaikilta metsästykseen osallistuvilta. Sen suorittamiseen ei ole ikärajaa.

Metsästäjätutkinto on kirjallinen koe, johon jokaisella halukkaalla on oikeus osallistua. Kokeen kysymykset pohjautuvat Metsästäjän oppaaseen. Metsästäjätutkinnossa on 60 kysymystä, joista on tiedettävä 52.

Metsästäjätutkinnon suorittaa vuosittain noin 7 000 henkilöä. Tutkinnon suoritus ei ole mikään läpihuutojuttu, sillä noin puolet kokeeseen osallistuvista joutuu pettymään, kun virheitä on tullut liikaa.

Kokeile, kuinka hyvin pärjäisit Suomen Riistakeskuksen pohjalta laaditussa testissä.


Kommentit (6)

  • Nimetön

    Helppo

  • Nimetön

    Helppo oli. 6 päivää kyyhkyyn ja 16 sorsaan. Siellä sielu lepää vaikka saalista ei saiskaan.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio